Buna seara.
Sunt asistent medical generalist cu PFI.
1.In anul 2018 am estimat un venit mai mic decat cel efectuat si cheltuieli deductibile mai mici si as dori sa stiu declaratia rectificativa pana la ce data o pot depune si cum se calculeaza restul de impozit ce il datorez statului. Scad din suma totala ceea ce am estimat si cheltuielile si acela este venitul pe care trebuie sa il rectific ? Spuneti-mi daca gresesc sau cum este corect,va rog.
2, Pentru anul 2019 pot depune declaratia unica de venit si sa platesc anticipativ impozitul ,CAS si CASS, avand in vedere ca voi efectua doar o luna de munca (ianuarie ) pentru ca in februarie voi naste ?Care este numarul formularului ce trebuie depus ?
3. Avand in vedere ca voi naste in februarie, când trebuie sa imi suspend activitatea si in ce consta suspendarea in materie de acte.
Va multumesc si astept cu nerabdare lamuriri.
O sa depuneti acum doar declaratia unica finala pentru anul 2018 pana pe 15 martie 2019, termen pana la care va trebui sa faceti si plata la diferenta de impozit pe venit si, daca e cazul, la contributiile sociale.
Pentru anul 2019 declaratia unica o veti depune (doar atat) si in ea specificati incetarea activitatii ca pfi si veti plati doar pentru perioada cat veti incasa venituri in acel an. Dar aveti rabdare ca inca nu se poate depune. Sa se depuna cele pentru inchiderea lui 2018. Ar fi bine a pentru cazul dumneavoastra chiar sa mergeti i a doua part a lunii ianuarie la ghiseu la finante si sa intrebati.