avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii acordare ajutor deces
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

acordare ajutor deces

Buna,
Am si eu o intrebare:daca 2 pers sot si sotie lucreaza la acelasi angajator,sotul decedeaza ,ramane sotia.Ea primeste ajutorul de deces al sotului ei de 1702 Ron ,dar pe langa aceasta suma mai primeste ceva sotia ?(avand in vedere ca amandoi lucrau la aceiasi firma)
Cel mai recent răspuns: aliqza , utilizator 16:58, 16 Noiembrie 2009
Ce altceva, pe langa ajutorul de deces, sa primeasca sotul supravietuitor? Doar angajatorul sa dea, la randul sau un altfel de ajutor, chiar si in bani.
Multumesc ptr raspuns.I s-a acordat cei 1702 ron dar ma gandeam ca nu cumva sa mai fie si altceva .
CCMN Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel puţin două salarii medii lunare pe unitate;
Sau in cuantumul perevazut in CCM pe unitate, daca exista, dar nu mai mic decat cel sus mentionat.
Dupa cum se observa nu are legatura cu faptul ca si sotia lucreaza la acelasi angajator. deci aveti dreptul pe langa cei 1700 pe care ii da DJMPS prin angajator, la două salarii medii lunare pe unitate, daca in CCM pe unitate nu sunt prevazute mai multe.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor material acordat conform ccm GABITU GABITU Va rog din sufletel sa ma ajutati!!!! Ce obligatii se retin in cazul in care societatea acorda ajutor material ptr deces, boala, nastere etc conform CCM? Se ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces acordat la autoritatile publcie locale serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o mare dilema. A) Potrivit art. 51 lit. a) si d) din CCM la nivel national se prevede ca: Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, ... (vezi toată discuția)
Salariat-familia primeste ajutor de inmormantare ganca ganca va rog sa imi spune-ti daca exista in lege (si unde pot citi) ca la decesul unei persoane salariate (la privat sau la stat) familia are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)