avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Buna ziua

As vrea sa aflu daca se poate primi indemnizatia de somaj in cazul in care angajatorul a inchis firma unde eram angajat. Am cartea de munca completata la zi.

E suficient ca angajatorul ce a inchis firma sa elibereze o adeverinta ca dovada a incetarii activitatii acesteia? Sau trebuie luat vreun tipizat de la agentia teritoriala?

Ce inseamna sau cum se procura "Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj "?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:48, 16 Noiembrie 2009
Daca ati lucrat legal, cu contract care a fost desfacut ulterior din motive care nu vi se imputa, puteti beneficia de indemnizatie de somaj. In legatura cu cea de-a doua problema, formulati o cerere catre fisc prin care solicitati o adeverinta care sa ateste ca nu realizati venituri supuse impozitarii.
E suficient ca angajatorul ce a inchis firma sa elibereze o adeverinta ca dovada a incetarii activitatii acesteia?

Beneficiati de indemnizatie de somaj daca decizie de incetare a CIM s-a emis cu art 65 - concediere.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
De la firma aveti nevoie de o adevrinta tip (anexa 26 din legea 76/2002), pe care o puteti ridica de la Agentia de somaj sau o puteti descarca de pe net.
Si binenteles, cartea de munca in original, completata la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea actelor dupa incetarea preavizului azalee azalee Buna ziua! In luna februarie am fost disponibilizata si am fost nevoita sa stau in presaviz pana pe data de 26.02.2010. La incetare am primit doar fisa ... (vezi toată discuția)
Termin ccc si vreau sa beneficiez de indemnizatie de somaj daniela_laura daniela_laura va rog, vreau un rasp. urgent!: :( termin condediul de crestere a copilului de 2 ani si firma unde am lucrat s-a inchis si as vrea sa stiu ce acte imi sun ... (vezi toată discuția)
Somajul neagu georgeta neagu georgeta ce acte ami trebuesc pentru somaj,provin din campul muncii.si dupa cate zile am pot lua cartea de munca,pentru ca au trecut 12 zile de la ancetarea ... (vezi toată discuția)