Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la art........cu prevederile hotărârii nr....
Si astfel avem o incheiere care apoba statutul inițial și încă câteva alte încheieri cu modificările ulterioare. Mi a fost foarte greu la banca sa demonstrez anumite prevederi din statut, fiind obligat de fiecare data sa solicit Extras din Registru... de la judecătoria .
Nu se poate reedita (actualiza) intr-o singura " ediție " statutul actualizat la zi ?
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Desigur. E chiar recomandat ca in loc de diverse acte aditionale succesive, sa se opereze modificarile pe textul Statutului (si, daca e cazul, pe textul Actului Constitutiv) si sa se voteze in organul de conducere, sa se ateste avocatial si sa se depuna la instanta forma actualizata de Statut si / sau de Act Constitutiv. Eu asa fac de doua decenii. Unele instante accepta si direct numai extras PV sedinta AG care consemneaza generic decizia de modificare fara a preciza concret fiecare modificare, insotite ca anexa (atestata avocatial separat) constand in forma actualizata a acelui Statut sau Act Constitutiv, fara a mai exista si un "act aditional". Am auzit totusi ca ar mai exista instante care sunt reticente sau chiar ar refuza aceasta abordare....
Mulțumiri pentru lămuriri!
As mai avea o neclaritate.
Bancă îmi solicita sa modific prevederea din Statut și Actul constitutiv al asociație în privința Membrilor fondatori.
Adică, în speta, dacă unul dintre membri fondatori, a renunțat la calitatea pe care a avut-o inițial în Consiliu și ulterior și la calitatea de membru, prin neplata cotizației, fapt care a fost modificat în Statutul asociatiei prin grefa judecatoriei.
Bancă îmi solicita ca respectivul sa " fie schimbat" și din membru fondator.
Ei privesc, membri fondatori ca și pe patronii societăților comerciale, din câte înțeleg.
Am încercat sa le explic ca membru fondator estecacela care a înființat asociația, și legal nu are nici o putere, cu atât mai mult patrimoniala.
Ce ziceți, se pot modifica membri fondatori?
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este o tampenie. Calitatea de fondator este o situatie de fapt, la care nu se poate renunta si care nu mai poate fi modificata ulteror in niciun mod. Fondatorii sunt cei care au infiintat asociatia, si fondatori raman chiar daca ulterior isi pierd calitatea de membru prin deces, retragere, excludere etc. Multi functionari bancari nu au cunostinte juridice si sunt departamente juridice bancare care nu inteleg si nu se documenteaza asupra specificului ONG, am avut nenumarate dispute cu juristii din centralele diverselor banci pana ii lamuream cum este cu ONG-urile... majoritatea din pacate sunt familiarizati doar cu SRL si greu ies din tiparul respectiv.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa le aratati ca nici legea nici statutul nu confera fondatorilor vreun drept in aceasta calitate, ci ca daca au ceva drepturi dupa momentul dobandirii personalitatii juridice, ele sunt conferite de calitatea lor de membri ai asociatiei sau / si de membri ai organelor de conducere si administrare, daca si cat timp au o asemenea calitate, nu de calitatea de fondatori.