avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Noua lege de pensii.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Noua lege de pensii.

La televizor, in mai multe aparitii, ministrul muncii Olguța Vasilescu, vorbea despre noua lege de pensii, modificari in legea de pensii incepand cu anul 2019.
Nu am gasit pe net noua lege, asa ca nu stiu ce s-a modificat in legea de pensii. Dacă a apărut noua lege, rog sa atasati link-ul pentru a citi si eu pe net ce modificari s-au facut.

Printre modificarile in legea pensiei, ministrul muncii a facut referire la faptul ca pensionarii de invaliditate ce vor sa iasa la pensie, trebuie sa aiba minim 15 ani de vechime in campul muncii. Se discuta in special despre nevazatori care sunt de gradul 1 de invaliditate ca trebuiesc sa aiba minim 15 ani de vechime in campul muncii pentru a beneficia de pensie de invaliditate.

Nedumerirea mea este următoarele:
- Pensionarii de invaliditate de gradul I ce au o vechime sub 15 ani in campul muncii, si care beneficiaza de pensie de invaliditate, nu vor mai beneficia de pensie de invaliditate pana nu ating pragul de 15 ani de vechime in munca?
- Dacă pentru pensionarii de invaliditate de gradul I se prevede ca vechimea de munca sa fie de minim 15 ani pentru a beneficia de pensie de invaliditate, pentru pensionarii de gradul II si gradul III, care este vechimea minima de munca pentru a beneficia de pensie de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 4 Ianuarie 2019
Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii este trimis la promulgare la Presedintele tarii, insa a fost depusa o sesizare de neconstitutionalitate.

[ link extern ]
Multumesc de raspuns, eu habar nu stiam ca proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a fost trimis spre promulgare la presedintele României, și nici faptul ca a fost depusa o sesizare de neconstitutionalitate.

- Stiti cumva care este termenul datei de promulgare a Legii de pensii cat si data cand CCR va dezbate sesizarea de neconstitutionalitate a noului proiect cu schimbarile in Legea de pensii?
- In noul proiect de Lege se preciza stadiul minim 15 ani de vechime pentru pensionarii de invaliditate gradul I, dar pentru pensionarii de invaliditate de gradul II si III, care era stadiul minim de vechime mentionata in noua Lege ce a fost trimisă spre promulgare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Vicentiu_Lorentz Vicentiu_Lorentz Un salariat nascut in anul 1943 (72 de ani) a lucrat neintrerupt de peste 45 de ani in unitatea noastra. La data de 20.02.2012 (la 69 de ani) a solicitat (prin ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate grad 2 cristy1110 cristy1110 Am pe cineva care este pensionar grad 2 de invaliditate de 35 de ani si in cateva luni ajunge la varsta pensionarii la limita de varsta . Pina in momentul ... (vezi toată discuția)