Buna ziua,
Azi e ultima zi de preaviz la actualul loc de munca iar pe 20.12.2018 am semnat contractul individual de munca la o alta firma cu perioada de proba de 30 de zile cu incepere din 7.01.2019. Problema este ca azi am primit o contraoferta si as vrea sa raman la actualul loc de munca. Pot renunta la contractul deja semnat fara probleme? Astept un raspuns cat se poate de urgent. Multumesc
Buna ziua.
Eu zic ca puteti trimite o notificare catre firma respectiva in care sa spuneti ca doriti incetarea contractului incepand cu data de 7 Ian. 2019 in baza art 31, alin. 3 din codul muncii, legea 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare
Art. 31, alin. 3
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă
poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia
dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Multumesc pentru raspuns. Am gasit acel articol din Codul Muncii, dar nu si in contractul pe care l-am semnat. Ma gandesc ca nu poate fi anulat acel articol, daca nu este specificata vreo alta clauza.
Daca in contract aveti specificata o perioada de proba ( 30 de zile in cazul dvs.) atunci cred ca asta este singura solutie care va poate ajuta.
Nu trebuie specificat in Contractul de munca acest articol, aceasta posibilitate.este data de legislatie- Codul muncii...