avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Termen contestatie tabel creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Termen contestatie tabel creante

Buna seara! va rog sa-mi spuneti care este termenul de contestatie a tabelului de creante in conditiile in care acesta a fost transmis debitoarei dupa data prevazuta in sentinta de deschidere a procedurii insolventei. 15 zile de la data primirii acestuia?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:11, 20 Noiembrie 2009
Obiectul contestatiei il poate forma atat modul de inscriere a creantelor cat si ordinea drepturilor de preferinta.
Termenul de formulare al contestatiilor este de cel putin 10 zile de la data stabilita pentru definitivarea tabelului de creante.
In concret, termenul de 10 zile pentru depunerea contestatiilor va fi inainte de implinirea celor 120 de zile de la deschidrea procedurii, in cazul procedurii generale, si de 90 de zile de la aceeasi data, pentru procedura simplificata. (art 73, Legea privind procedura insolventei)
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator
florinraican a scris:

Obiectul contestatiei il poate forma atat modul de inscriere a creantelor cat si ordinea drepturilor de preferinta.
Termenul de formulare al contestatiilor este de cel putin 10 zile de la data stabilita pentru definitivarea tabelului de creante.
In concret, termenul de 10 zile pentru depunerea contestatiilor va fi inainte de implinirea celor 120 de zile de la deschidrea procedurii, in cazul procedurii generale, si de 90 de zile de la aceeasi data, pentru procedura simplificata. (art 73, Legea privind procedura insolventei)

se pare ca nu am fost inteles. cele 9- zile au trecut de un an insa eu am primit tabelul de creante acum 10 zile si asta la solicitarea mea. care este termenul in care pot face contestatie acum?
valeriugreceanu a scris:
se pare ca nu am fost inteles. Cele 9- zile au trecut de un an insa eu am primit tabelul de creante acum 10 zile si asta la solicitarea mea.
Care este termenul in care pot face contestatie acum?

Buna ziua,
Nu stiu daca mai ajuta, dar faceti-o imediat.
Cu stima,
Avand in vedere faptul ca lichidatorul /administratorul judiciar are obligatia notificarii debitoarei respectiv administratorului cu privire la TERMENELE stabilite pentru depunerea cererilor de creanta, si a tabelelor intocmite in baza acestora, atat prin BPI cat si prin adresa la sediul societatii si nu are obligatia de a comunica tabelele ca atare nu vad cum invocati faptul ca nu ati avut cunostinta de aceste tabele si ati aflat de cuprinsul lor dupa un an.
Tabelele se afişeaza la sediul Tribunalului si sunt si in dosarul aflar pe rolul instantei. Nu este secret si prin consultarea dosarului de catre persoanele interesate, in speta debitorul, continutul TPC, TDC sau TDCC va putea fi cunoscut din data depunerii lor la Tribunal.
Daca creditorii sau sumele inscrise in Tabel nu mai corespund debitelor existente este suficient ca administratorul sa colaboreze cu lichidatorul sa depuna dovada platii acestor debite sau poate depune dovada respectiva direct in instanta la termenul de procedura. Acest fapt va avea drept consecinta diminuarea sumei ce va fi repartizata din valorificarea activelor in favoarea creditorului respectiv sau chiar sa ii fie solicitat acestuia sa fie depuse in contul de faliment suma incasata necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceste situatii tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Despre prima situatie am mai scris, dar nu am primit nici un raspuns concret: am cerut insolventa simplificata in calitate de debitor, s-a ... (vezi toată discuția)
Ce face angajatul cand firma intra in insolventa simonamuresan simonamuresan Buna ziua, am o întrebare legata de problema pe care o am ca angajat a unei firme, care a intrat de circa 3 săptămâni in insolventa si am întrebat mai ... (vezi toată discuția)
Plan de distributie MIXAM MIXAM Daca pe rolul instantei se afla o contestatie la tabelul definitiv de creante asupra careia nu s-a pronuntat instanta, este posibila distributia de catre ... (vezi toată discuția)