avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale active si pasive societate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

active si pasive societate suspendata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: intentionez sa suspend firma la care sunt asociat unic. Dar nu stiu ce se intimpla cu activele societatii, respectiv cu masini, calculatoare, etc si mai ales cu banii din conturi pe perioada suspendarii. Pe de alta parte firma are inchiriat sediul soocial, are contract de energie electrica, gaze naturale, tel , internet si tot asa. De asemenea ce se intimpla cu toate astea pe perioada suspendarii? Mai mult decit atit: ce se intimpla cu createle pe care le am? Daca un debitor ajunge in situatia fericita (mai ales pt mine) ca poate sa-mi plateasca datoria? Poate el sa faca plata in contul firmei chiar daca aceasta e in suspendare de activitate? Dar, mai ales, e vreo problema pt firma mea daca face el asta? Si ar mai fi citeva lucruri din acesasi categorie dar astea sunt cele mai importante.
Multumesc anticipat pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 22:15, 30 Noiembrie 2009
in legatura cu intrebarea d-voastra! daca suspendati firma , activele raman asa cum sunt pe toata perioada suspendarii, sau le puteti vinde daca aveti sii cumparator! dar daca vindeti ceva indiferent ca e marfa sau active , vanzarea presupune plata de tva sau impozit pe profit sau venit, dupa caz!la fel si cu contractele de inchiriere cablu , daca aveti posibilitatea sa platiti toate facturile,chiar daca sunt numai ptr abonament, e ok! daca nu, reziliati toate contractele si in momentul cand veti reincepe activitatea pe firma le puteti activa din nou< insa stiti ca orice costa!in ceea ce priveste contul d-voastra : daca lasati ceva in cont sau mai aveti miscari pe cont oricine va poate debita contul cu creantele care le aveti!
nu este nici o problema daca incasati facturi ce au fost emise , inregistrate , si supuse imozitarii conform legislatiei in vigoare!
Multumesc pentru raspuns.
Dar deduc de aici ca nu voi putea depune situatiile pe zero, nu? In consecinta nici nu pot cere sa nu depun. Ramin cu singurul avantaj ca nu platesc forfetar? Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Daca nu aveti datorii la stat, firma se poate suspenda pe o perioada maxima de 3 ani de zile. Din momentul suspendarii activitatii, nu mai aveti voie sa emiteti facturi, dar puteti plati/incasa prin banca facturile intrate/iesite inainte de data suspendarii. De asemenea, daca masinile sunt cumparate in leasing, iar leasingul nu s-a incheiat, nu puteti suspenda activitatea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate srl cu leasing extern activ Ice68 Ice68 Buna ziua, Din cauza forfetarului sunt fortata sa suspend temporar (adica anul acesta) activitatea SRL- ului meu. Problema este ca am 2 masini pe leasing ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract de leasing niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care am cumparat o masina pe societate de la o firma de leasing, si am suspendat activitatea societatii, pot cesiona contractul de leasing unei ... (vezi toată discuția)
Bunuri firma in suspendare MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu asociat unic, cu activitate, fara datorii (platit inclusiv forfetar la zi), ... (vezi toată discuția)