avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Efectuarea lichidarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Efectuarea lichidarii

Intr-o procedura de falimnet lichidatorul alege ca lichidarea bunurilor din patrimoniul debitoarei sa fie valorificate prin procedura de supraofertare.
In urma ofertele de cumpare depuse la dosar, lichidatoarea a ales ca pretul de pornire a licitatie sa fie cel egal cu oferta cea mai mare depusa (sa zicem X lei). In anuntul de valorificare de supraofertare, publicat in ziar, a stabilit ca cei interesaţi sa participe la licitatia pentru achizitionarea bunurilor, pot depune supraoferta de cumparare, dar acesta trebuie sa fie cu minim 5% mai mare decat pretul x stabilit si sa plateasca o garantie de participare de 10% din oferta depusa. Intrebare: cel care a depus oferta cea mai mare la dosar si implicit a stabilit pretul de pornire, ca sa poata participa la licitatie este obligat sa depuna supraoferta?

Alte discuții în legătură

Modalitati de vanzare vasioanaro vasioanaro Care sunt modalitatile de vinzarea a bunurilor de catrea lichidator? (vezi toată discuția)
Licitatie bunuri executate silit gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am nevoie de un sfat din partea dvs. intentionez sa particip la o licitatie publica pentru vanzarea unui imobil executat silit. pretul de ... (vezi toată discuția)
Incalcare grava de catre lichidator a procedurii de vanzare directa - anulare act IonP56 IonP56 Buna ziua, Speta este urmatoarea: un spatiu comercial ce apartine unei societati in reorganizare judiciara se vinde prin vanzare directa catre un ... (vezi toată discuția)