avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Firma la care lucrez își Închide punctul de lucru cu data de 1 Februarie mi-au promis in scris ca îmi vor da 2 salarii compensatorii dar nu mi-au prezentat încă contractul semnat și de directorul general iar acum mi-au spus ca trebuie să-mi dau demisia cu data de 1 Februarie oare ii corect Menționez ca sunt angajat la ei din 15 August 2018 . Va mulțumesc anticipat pt răspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 5 Ianuarie 2019
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am si eu o intrbare Bmarian Bmarian Sotia mea lucreaza de 5 luni la o carmangerie,si acum ia solicitat sa isi dea demisia ca nu mai are nevoie de ea,vreau sa stiu dupa astea 5 luni are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)