Sotia mea lucreaza de 5 luni la o carmangerie,si acum ia solicitat sa isi dea demisia ca nu mai are nevoie de ea,vreau sa stiu dupa astea 5 luni are dreptul la plata pe concediu
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. In speta, sa-l lase pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.
4. Potrivit art.146 alin.3 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Prin urmare, pentru cele 5 luni lucrate are dreptul la compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat,
Demisie
Coriina111
Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Demisie
Byngars
Firma la care lucrez își Închide punctul de lucru cu data de 1 Februarie mi-au promis in scris ca îmi vor da 2 salarii compensatorii dar nu mi-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Demisie
catalina_rosu
Buna ziua,
Se poate demisiona chiar daca timp de 1 an si 3 luni nu s-a primit nicio zi de concediu de odihna? Angajatorul trebuie sa ii plateasca aceste ... (vezi toată discuția)