avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Weekend

Lucrez în weekend 12 ore... 8 ore plătite normal plus 4 optional. Mai nou din cele 4 ore suplimentare ne sunt plătite doar 3...pauza nemaifiind plătită dar eu dacă vreau sa plec după 8 ore trebuie sa stau încă 40 minute sa recuperez pauza. Programul meu începând de la 07 30 și se termina la 15 30...acum stau pana la 16 10..este normal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 6 Ianuarie 2019
Art. 134 . [pauza de masă şi alte pauze ]
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Daca va luati pauza ca asa ati stabilit in contract, sa aveti pauza, va trebui sa stati peste program pt ca pauza nu e inclusa in timpul de munca.
Bun... Dar este normal să avem transport doar de la 19 30 spre casa sau de ce se pune presiune sa se stea 12 ore la munca în weekend..
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este normal ce vi se intampla....depuneti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate pauzâ masă Cati Tudi Cati Tudi Bună ziua, Sunt angajată de aprilie 2017 cu program de lucru de 8 ore pe zi. Astăzi am fost informată că trebuie să stau 8 ore și 30 min pentru că ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii oprea_rodica68 oprea_rodica68 este legal ca sa raman 30 min peste program considerandu-se ca aceste 30 de minute sunt pauza de masa, sau sunt incluse in cele 8 ore de munca? (vezi toată discuția)