Se poate ca la sfarsitul celor 126 de zile de concediu prenatal platite de firma angajatoare, angajatul sa aduca un concediu medical de 14 zile pentru ingrijire copil pana in 7 ani, platibil tot de angajator, si abia dupa aceea sa faca cererea de suspendare a c.i.m. pentru intrarea in concediul postnatal de 2 ani?
1. Concediul de maternitate (pre si postnatal) si CCC (si orice fel de concediu medical, cu exceptia primelor 5 zile) nu sunt platite din fondurile angajatorului ci de catre Casa de Sanatate.
2. Dupa concediul de maternitate intrati direct in CCC, de ce sa mai luati o perioada concediu 14 zile pentru ingrijire copil (nici acesta nu este platit din fondurile angajatorului)?
Plata pentru cele 126 zile, care se termina in luna noiembrie, (85% din salariul brut)mi se face de catre angajator (probabil el primeste acesti bani de la Casa de Sanatate?). Dupa terminarea acestor zile eu trebuie sa suspend cim iar indemnizatia crestere copil se va face de catre stat. Pe mine ma intereseaza sa fiu pe statul de plata al lunii decembrie, ca sa mi se poata vira prima de Craciun. Ducand in continuarea celor 126 zile un concediu medical care sa se termine undeva in luna decembrie, banii aferenti mi se dau tot prin intermediul firmei angajatoare si astfel o sa fiu pe statul de plata al lunii decembrie, iar ei imi vor putea da prima si se vor putea justifica in contabilitate, nu?
Asa este, insa procentul care imi revine din acea prima o pot incasa doar daca eu figurez ca salariat in luna respectiva. Daca eu in noiembrie imi suspend cim pentru a intra in CCC, nu mai apar ca salariata a firmei, deci angajatorul nu mai imi poate face plata salariului (primei), nu? De aceea ma intereseaza daca este legal acordarea unui concediu medical pentru ingrijire copil imediat terminarii zilelor prenatale (126 zile) si abia dupa aceasta sa fac cerere pentru suspendarea cim.
Prenatal si cic
andyc76
Buna ziua.
As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)