avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... continuare concediu prenatal cu concediu medical??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

continuare concediu prenatal cu concediu medical??

Se poate ca la sfarsitul celor 126 de zile de concediu prenatal platite de firma angajatoare, angajatul sa aduca un concediu medical de 14 zile pentru ingrijire copil pana in 7 ani, platibil tot de angajator, si abia dupa aceea sa faca cererea de suspendare a c.i.m. pentru intrarea in concediul postnatal de 2 ani?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: n_aly_e , utilizator 23:33, 16 Noiembrie 2009
1. Concediul de maternitate (pre si postnatal) si CCC (si orice fel de concediu medical, cu exceptia primelor 5 zile) nu sunt platite din fondurile angajatorului ci de catre Casa de Sanatate.
2. Dupa concediul de maternitate intrati direct in CCC, de ce sa mai luati o perioada concediu 14 zile pentru ingrijire copil (nici acesta nu este platit din fondurile angajatorului)?
Plata pentru cele 126 zile, care se termina in luna noiembrie, (85% din salariul brut)mi se face de catre angajator (probabil el primeste acesti bani de la Casa de Sanatate?). Dupa terminarea acestor zile eu trebuie sa suspend cim iar indemnizatia crestere copil se va face de catre stat. Pe mine ma intereseaza sa fiu pe statul de plata al lunii decembrie, ca sa mi se poata vira prima de Craciun. Ducand in continuarea celor 126 zile un concediu medical care sa se termine undeva in luna decembrie, banii aferenti mi se dau tot prin intermediul firmei angajatoare si astfel o sa fiu pe statul de plata al lunii decembrie, iar ei imi vor putea da prima si se vor putea justifica in contabilitate, nu?
Unele CCM la nivel de unitate acorda prima de Craciun,dar sunt criterii si algoritmi pe baza carora se fac calculele.
Asa este, insa procentul care imi revine din acea prima o pot incasa doar daca eu figurez ca salariat in luna respectiva. Daca eu in noiembrie imi suspend cim pentru a intra in CCC, nu mai apar ca salariata a firmei, deci angajatorul nu mai imi poate face plata salariului (primei), nu? De aceea ma intereseaza daca este legal acordarea unui concediu medical pentru ingrijire copil imediat terminarii zilelor prenatale (126 zile) si abia dupa aceasta sa fac cerere pentru suspendarea cim.
Salariata companiei sunteti si in CIC.
Dar prima probabil ca este impozabila si v-ar putea pune probleme cu CIC-ul.

Da, va puteti lua 14 zile de concediu medical de ingrijire copil bolnav si apoi sa intrati in CIC.

Alte discuții în legătură

Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 126 zile pre si postnatal????? liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA!! VA ROG SA-MI OFERITI O SOULTIE CU PRIVIRE LA: AM OPREART SUSPENDAREA CIM UNEI PERSOANE CARE A EFECTUAT CELE 42 ZILE OBLIGATORIU POSTNATAL, DAR NU ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)