avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OBLIGATORIU 126 ZILE PRE SI POSTNATAL?????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OBLIGATORIU 126 ZILE PRE SI POSTNATAL?????

BUNA ZIUA!!
VA ROG SA-MI OFERITI O SOULTIE CU PRIVIRE LA: AM OPREART SUSPENDAREA CIM UNEI PERSOANE CARE A EFECTUAT CELE 42 ZILE OBLIGATORIU POSTNATAL, DAR NU A E EPUIZAT CELE 126 DE ZILE. BINENTELES SUSPENDAREA S-A FACUT PE BAZA CERERII SCRISE A SALARIATEI. ACUM DORESTE SA REVINA SI SA EFECTUEZE TOATE CELE 126 ZILE. CUM SA PROCEDAM?? ESTE OBLIGATORIU SA LE EFECTUEZE? DIN CATE STIU EU DOAR CELE 42 DE ZILE SUNT OBLIGATORII.
VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: liliua2008 , utilizator 09:18, 23 Decembrie 2009
Interventie moderator:
:rtfm:
Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule! Este obositor de citit si s-ar putea sa nu primiti raspuns.

1. Suspendarea CIM pe baza certificatului medical este o suspendare de drept si nu este obligatoriu sa faceti decizie de suspendare a CIM.
2. Daca aduce certificat medicale de maternitate trebuie sa-l luati ca atare si sa-l platiti.
3. Nu vad, insa, de ce salariata ar face asa ceva. De ce nu intra in CCC unde indemnizatia este mai mare?
4. Salariata poate renunta la o parte din concediul de maternitate, nu este obligatoriu sa-l efectueze pe tot.
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

Concediul de maternitate prenatal este optional, in timp ce concediul postnatal
este obligatoriu pentru o perioada de 42 de zile dupa nasterea copilului. Dupa aceasta perioada poate solicita concediu pentru cresterea copilului (ceea ce cred ca facut prin cererea depusa).
Va multumesc, si scuze pt srisul cu majuscule:">
Salariata a solicitat prin cerere suspendarea CIM, noi i-am suspendat CIM, iar acum revine si spune ca doreste sa efectueze toate cele 126 de zile, pentru o avantajeaza financiar.
Va rog spuneti-mi putem sa refuzam??
Nu puteti refuza, este dreptul salariatei la toate cele 126 zile daca depune certificate medicale la societate. Este dreptul salariatei.
Dar totusi suspendarea s-a facut conform cererii salariatei, iar noi deja am angajat pe perioada determinata o alta persoana.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal si postnatal rebeca macovei rebeca macovei Din cate stiu o persoana insarcinata, care este angajata are dreptul la 126 de zile concediu prenatal si postnatal, obligatoriu fiind ca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)