avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punerea in aplicare a masei succesorale din SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punerea in aplicare a masei succesorale din SUA

Conditiile si termenul de punere in aplicare a testamentului facut in statele unite ,ptr rude din Romania.Daca se poate sa ma indrumati la un cabinet de avocatura,care ar putea sa ma ajute ptr testamentul facut in statele unite
Cel mai recent răspuns: cony55 , utilizator 18:16, 7 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va pot ajuta eu. Imi puteti scrie in privat. Testamentul se poate pune in aplicare dupa decesul persoanei care l-a lăsat. Acceptarea moștenirii testamentare trebuie facuta in termen de un an de la decesul testatorului. Aceste condiții trebuie îndeplinite daca persoana decedata era cetățean român.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Este vorba de unchiul meu ,care a decedat la 15 martie 2018,in statele unite.Era nascut in Romania,si avea dubla cetatenie.In testament,a lasat la 15 persoane din Romania o suma diferita fiecaruia ,care se afla intr un cont la o banca din california.Printre acele persoane,ma aflu si eu.Pe data de 8 mai 2018,am primit toti,cite o copie a testamentului,de la avocatul lui.Avocatul,s a ocupat de formalitati catre curte,iar in septembrie 2018,a iesit hotarirea.Am asteptat 4 luni,perioada probeit, nu au fost probleme,si cu toate astea, cel care a fost desemnat de unchiul in testament sa se ocupe de distribuirea masei succesorale,nu a trimis banii din cont,asa cum e stipulat in masa succesorala.Mentionez,ca unchiul mai are un bloc,si tot acea persoana,se ocupa de vinzare ,si ne motiveaza ca pina nu vinde blocul,nu poate trimite banii.Acea suma din vinzarea blocului,nu are a face cu noi,deoarece sint destinati ptr o fundatie,asta ,dupa achitarea taxelor si impozitelor.Nu stiu de ce trebuie sa asteptam vinzarea blocului,daca banii necesari,sint in cont la banca!As dori sa stiu care i termenul la care putem intra in posesia banilor legal si care sint conditiile! Va multumesc
Persoană care executa testamentul are domiciliul în Romania? Testamentului i se aplica legea romana(scrie ceva in sensul asta in cuprinsul lui)? Teoretic, daca tinem cont de ce ati scris dvs., testamentul s-ar putea executa si acum. Daca persoana nu isi respecta obligațiile, ar trebui data in judecata. Cu toate astea, ati putea merge la un avocat cu actele pentru a verifica testamentul si a va comunica pasii de urmat.
Persoana care executa testamentul,are domiciliul in statele unite.Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi util sa mergeti cu testamentul la un avocat pentru a verifica daca i se aplica legea romana sau cea din SUA. In functie de acest apect, veti alege un avocat care sa va reprezinte mai departe.

Alte discuții în legătură

Moștenire imobil și reprezentare Rita Bandici Rita Bandici Unchiul meu a decedat, apoi sotia sa. Nu au avut copii si prin testament mi-a fost lasat un imobil in Bucuresti mie si sotiei mele. Intre timp am divortat. ... (vezi toată discuția)
O mare enigma stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am si eu o mare problema si va rog daca se poate sa ma ajutati. Bunicul unchiului meu a fost pilot si castiga ffff bine. E vb de fff multi ani ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire marius_szoke marius_szoke buna ziua,Marius din Brasov.am o scurta intrebare cu privire la un drept de mostenire.am un unchi,de fapt e frate cu bunicul meu,deci e unchiul tatalui meu ... (vezi toată discuția)