avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata consumului de apa in Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata consumului de apa in Romania

De ce nu platim si in Romania consumul de apa pe factura individuala , asa cum se plateste curentul electric sau gazul? E o chestie pe care nu o inteleg... si e super incomod .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:42, 7 Ianuarie 2019
Buna dimineata.
Nu va prea inteleg, nu aveti contor care masoara cantitatea de apa consumata?
Poate detaliati...
consumul de utilitati se face avand contorizare individuala cu furnizorul. La energie electrica aveti un contoar pus de ENEL, aveti contract cu el, se emite factura si o platiti. Daca nu platiti se taie lumina. Simplu. Hai sa ne gandim un pic cu mintea proprie: la apa aveti toate aceste elemente? Atentie, cei care stau la casa particulara indeplinesc aceste conditii. Adica daca nu platit va opreste apa. La bloc cum vedeti sa va opreasca doar dumneavostra apa?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Buna dimineata ! Nu stiu daca asa e in toata Romania , eu trebuie sa dau consumul de apa de pe contoar unei femei din bloc, asa , verbal ca-l calculeaza fiica ei , iar o data pe luna , mers la un “birou “ unde se platesc cheltuielile comune+apa individuala.
Eu sint obisnuita sa vad factura la orice, cu detalii etc si , totul explicit si legal. Locuiesc de mica in alta tara si m-am cam “zapacit” la ce-am gasit in Romania , lucruri fara noima etc
Iar femeia responsabila de preluarea indexului de apa nu prea stie de pe ce nor a picat , daca ii ceri sa te informeze de ceva ce intra in responsabilitatea ei, desigur, habar nu are cum o cheama! Si cand vezi asa, unde sa te duci sau pe cine sa intrebi?
E o istorie ampla .. asa e peste tot ?!
Multumesc .

Ionut.ion a scris:

Buna dimineata.
Nu va prea inteleg, nu aveti contor care masoara cantitatea de apa consumata?
Poate detaliati...

Sa inteleg ca locuiti la bloc. nu?
Daca da aceasta doamna are functia de administrator...
Nu aveti afisata la avizier o lista cu intretinerea, toate cheltuielile, defalcate pe apartament?
Incercati sa discutati cu presedintele asociatiei daca doamna nu va poate ajuta, dumnealui are raspunderea sa o faca, dansa este angajata asociatiei...
Cititi legea 196/2018, acolo sunt reglementate aproape toate chestiunile legate de asociatiile de proprietari.
Din precizarile dv rezulta ca locuiti in imobil de locuit in comun,
Legiuitorul a dispus drepturi si obligatii in sarcina proprietarilor care locuiesc in imobile de locuit in comun
Referitor la repartizarea consumurilor utilitati exista 2 situatii distincte fie exista aparate contorizat consum individual care trebuie comunicat de catre consumator periodic fie se calculeaza consumul in sistem pausal
Achitarea utilitatilor nu se poate realiza individual datorita lipsei infrastructurii,datorita costurilor aferente
Pentru a se putea realiza facturarea individuala consum apa ar trebui sa existe bransamente individuale care implica costuri mari pentru realizare
Exista in tara proiecte pilot in care in anumite localitati s-a realizat facturare individuala,care a necesitat un efort financiar sporit din partea titularilor de contracte care au suportat individual contravaloare instalatie din instalatia generala pana la proprietatea acestora
Facturarea individuala este avantajoasa pentru consumatori dar total in defavoarea furnizorului de utilitati care nu mai poate impune si percepe si pierderile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze mastera mastera Buna seara, As dori sa stiu care este procedura sau cum se poate monta un contor de gaze? Ma refer la acele contoare care se monteaza in apartament nu cele ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Plata apa prin asociatie Dlaura21 Dlaura21 Bună ziua La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci ... (vezi toată discuția)