avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor gaze

Buna seara,
As dori sa stiu care este procedura sau cum se poate monta un contor de gaze?
Ma refer la acele contoare care se monteaza in apartament nu cele care se monteaza in afara lor cu coloana separata.
Stiu ca se pot monta astfel de contoare direct in casa, asa cum sunt montate si cele de apa calda si apa rece.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 21:28, 13 Ianuarie 2014
Trebuie sa luati legatura cu conducerea asociatiei ca sa aflati daca accepta asemenea masuratoare numai pentru un apartament.
In acelasi timp va puteti interesa la firmele agreate de furnizorul de gaze si care firme se ocupa cu servicii de intretinere, montare si reparatii instalatii de gaze daca fac acest gen de lucrari.

Daca aveti raspuns pozitiv din ambele parti, atunci contactati firma si va monteaza acel contor.
Pare prea simplu ca sa fie adevarat.
Cate apartamente ar trebui sa ceara acest lucru pentru ca asociatia sa fie de acrod, daca pentru un singur apartament nu este de acord.
Nu trebuie nici o autorizatie, nici un proiect care trebuie facut?
Cred ca nu este o problema cu firmele care pot face aceste lucrari. Cred ca orice firma autorizata ANRE poate face acest gen de lucrari.

Va multumesc.
Reglementarile in vigoare nu permit montarea de contoare de gaze pasante, respectiv contoare de gaze suplimentare de apartament, cu mentinerea contorului comun de scara/imobil
Montarea unui contor de gaz individual presupune executarea unei lucrari de separare a instalatiei de alimentare cu gaze, prin instalarea unei noi coloane montante.
In vederea realizarii lucrarii de separare a instalatiei de gaze si de montare a contorului individual de apartament trebuie depusa in prealabil o cerere la furnizorul local de utilitati
Daca se obtine acordul furnizorului,urmeaza a se depune cerere la asociatia de proprietari,
deoarece instalatia individuala necesita o coloana separata,care trebuie executata pe partea comuna
Imi puteti da si un temei legal (numi o lege) care interzice montarea contoarelor pasante?

Nu e vorba ca ar fi o problema pentru firme, ci ca, din punct de vedere tehnic, sunt destul de nesigure, iar asociatia n-ar avea niciun interes sa aprobe acest gen de contoare.

Deja exista experienta nefericita cu apometrele si repartitoarele unde diferentele intre consumul declarat al locatarilor si cel facturat trebuie impartit dupa anumite criterii si care de fapt ajung ca, pe tine proprietar, sa te coste ceva mai putin decat consumul necontorizat. Mai pui alaturi si costul acestor contoare, mai pui la socoteala si verificarile periodice, costuri de citire si calcul, dar si costul inlocuirii celor defecte.....si ajungi la concluzia ca este doar o dulce iluzie de fiecare luna ca platesti cat consumi. Daca te uiti retrospectiv pe 10 ani, economia este derizorie.
Eu am fost fan contorizare, dar o spun cu convingere: contorizarea este o iluzie, asa cum am mai spus, si ca aduce cel putin deranj in plus, daca nu necazuri cu nemiluita, atat proprietarilor, cat si asociatiilor de proprietari si nu face decat, recunosc aici si acum, sa mentina niste firme pe piata.

Intr-adevar, pare simplu ca si conditii, dar foarte complicat cand vei intra in contact cu cei care trebuie sa aprobe sau sa monteze acest gen de contoare.

Alte discuții în legătură

Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)
Sistare furnizare gaze naturale Nicu I. Nicu I. Bună ziua, De 3 zile, după două notificări din partea furnizorului de gaze, s-a sistat furnizarea gazelor naturale din cauza unor locatari care, din luna ... (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)