avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa divortez cat mai repede de o bestie de 100 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa divortez cat mai repede de o bestie de 100 de kile?

Buna ziua!
Ma numesc Tudor, sunt din Iasi, am 41 ani, sunt inginer IT, casatorit, 1 copil.
Nu am apartament, masina, dar nici datorii la banci.
Vreau sa imi refac viata si sa plec cat mai repede dintr-o relatie toxica cu laptopul, hainele, bicicleta si alte maruntisuri personale.
Sotia mea este putin mai tanara si este cadru medical. Nu ma mai iubeste, nu ma mai respecta, s-a ingrasat ffff mult, e chiar obeza si nu mai este interesata de viata intima. Este o persoana barfitoare, certareata si ranchiunoasa. Se cearta in principal cu rudele ei (mama, bunica, matusi, frate, cumnata), dar cand se plictiseste, se ia si de mine si de copil. Din cauza ei, prietenii ne-au parasit rand pe rand si am ramas izolati social.
Am incercat ca sa discut cu ea dar fara succes. I-am propus sa mergem la un consilier sau psiholog, dar a reactionat f prost.
Va jur ca imi este frica sa nu cheme Politia vecinii din bloc si sa fim amendati pt tulburarea linistii publice sau si mai rau, sa cheme pe cineva de la Asistenta sociala si sa ne ia copilul. Sunt gata sa ii cedez custodia copilului si alte bunuri dobandite in comun (frigider, TV, aragaz etc). Prefer sa divortez in loc sa particip la o agresiune fizica sau verbala asupra acestei "doamne".

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1) Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pt divort?

2) Cat anume va dura divortul? Un an, o luna, o saptamana?
Si daca nu am bunuri de impartit, nici datorii si cedez voluntar custodia copilului, nu poate sa se termine mai repede?

3) De asemenea, daca aleg sa depun o cerere de divort din tara sau strainatate (posibil sa imi gasesc un alt job in afara), divortul nu se poate pronunta si in lipsa mea? Pur si simplu nu vreau sa mai merg la tribunal si sa o vad pe nevasta-mea cum face circ si pe acolo.

Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Tudor.Iasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:45, 7 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul va dura oricum.
Puteti părăsi domiciliul conjugal si pana se pronunță divorțul.
1. Pasii sunt urmatorii: luati legatura cu un avocat care va formula si depune cererea de divort; instanta ii va comunica cererea sotiei pentru a formula intampinare, primul termen se va fixa in aprox 3 luni de la depunerea cererii.
2. În medie, vreo 6 luni.
3. In principiu ar trebui să mergeți pentru a evita ca cererea să fie respinsă ca nesusținută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)
Fuga mamei cu un copil de 3 luni Beatrice. Beatrice. Buna ziua. Sunt mamă a unui copil de 3 lunițe. Nu sunt casatorita demult, deoarece ne-am casatorit imediat dupa nasterea copilului. Căsnicia sau, relatia ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului natural al sotului dupa divort crisis81 crisis81 Sotul meu a facut un copil cu o fata de 17 ani, copil care este la noi de cand a iesit din spital, dupa nastere, pe mama naturala neinteresand-o. Am hotarat ca ... (vezi toată discuția)