avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata - reprezentare instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata - reprezentare instanta

Buna ziua!

In cazul obtinerii unui aviz favorabil din partea comisiei din cadrul unitatii de detentie in ceea ce priveste eliberarea conditionata, cererea catre instanta va trebui depusa de catre condamnat sau se trimite automat de la comisie? Iar, in cazul in care trebuie depusa de catre condamnat, este obligatorie reprezentarea acestuia de catre avocat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:20, 7 Ianuarie 2019
Poate sa isi angajeze avocat daca vrea sa aiba sanse mai mari.
Primește avocat din oficiu dar aceasta este mai mult o formalitate.
Avocatul din oficiu se acorda indiferent de pedeapsa si de infractiune?
Condamnatul o depune, va primi avocat din oficiu, dar este recomandabil să-și aleagă totuși un avocat pentru a depune cu adevărat diligențe.
Da, va primi avocat din oficiu dar daca isi angajează avocat ii poate face acesta si cererea motivată.
Avocatul din oficiu nu vine decat la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E nevoie de avocat la eliberarea conditionata? anush17 anush17 pentru eliberarea conditionata trebuie sa ai tu avocat sau se da din oficiu? Cum este cel mai indicat? (vezi toată discuția)
Comisia de eliberare caut avocat bun saikoyakuza saikoyakuza dintr-o sentinta de 2 ani de zile am executat un an si 4 luni imi trebuie un avocat sa ma reprezite la comisia de eliberare care va avea loc curand ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)