Inca nu suntem casatoriti dar suntem in curs de a cumpara un imobil cu credit ipotecar. Creditul va fi pe numai pe numele meu si atunci si in contract de vanzare-cumparare apar numai datele mele. Ne intereseaza daca putem sa facem ceva act ca si daca nu suntem casatoriti si creditul va fi numai pe numele meu sa nu pot sa-l vand apartamentul fara acordul prietenului meu. Si daca intre timp ne casatorim o sa avem drepturi egale asupra imobilului?
Buna ziua.
Exista modalitati legale de a face asta dar eu spun sa va mai ganditi...macar o perioada sa vedeti cum decurge casnicia.
Nu vreau sa cobesc, Doamne fereste, dar sunt multe cazuri in care nu a mai fost totul roz* dupa casatorie...
Eu zic sa mai pastrati cel putin o perioada acest bun ca bun propriu...
Daca apartamentul va fi doar pe numele dumneavoastra, nu se poate prevede ca prietenul sa isi dea acordul la o eventuala vanzare ulterioara a apartamentului.
Fiind achizitionat inainte de casatorie, apartamentul va ramane bun propriu al dumneavoastra si pe perioada casatoriei. Pentru ca celalt sot sa devina coproprietar, trebuie sa ii transmiteti dumneavoastra jumatate din dreptul de proprietate in baza unui act autentificat la notariat, dupa ce va casatoriti,
Multumesc pentru raspuns. Da, inteleg ce spuneti numai ca suntem pe bani comuni numai ca e mai avantajos ca sa luam un credit pe numele meu in functie de salar. Si daca am investit bani amandoi in apartament ar fi bine sa facem si ceva act ca sa stiim ca nici unul dintre noi nu pierde din investitie.