Împreună cu prietena mea am făcut un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un apartament. În antecontract este menționat că ambii deținem câte 50% din imobil. Între timp am hotărât să ne căsătorim și aș vrea să știu dacă în contractul de vânzare-cumpărare (contract care va fi gata în câteva luni de zile) pot fi menționat doar eu astfel încât creditul ipotecar să fie făcut doar pe mine. Știu că dacă nu am fi fost căsătoriți acest lucru nu era posibil, trebuia să aparem amândoi în contractul de vânzare-cumpărare ceea ce înseamnă că și creditul ipotecar trebuia făcut pe numele amândurora. Din moment ce ne-am căsătorit bănuiesc că acel imobil o sa aparțină oricum amândurora și că pot să plătesc doar eu creditul ipotecar.
romascanu
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred că am prins ideea.
Dacă v-ați căsătorit sub regimul comunității legale, atunci bunul pe care îl veți cumpăra după data încheierii căsătoriei este bun comun (indiferent dacă în act apare unul, altul ori amândoi)
Dar și datoria este tot comună (dincolo de orice aparențe) chiar dacă nu a fost contractată de soți împreună, întrucât este în legătură cu dobândirea unui bun comun.
Și apoi, ce înseamnă "plătesc doar eu"? Că într-o căsnicie, dacă unul plătește datoria din salariul/contul lui, iar celălalt, metaforic vorbind, pune morcovi în oală și leagănă copchiii (crește, educă etc.) asta nu înseamnă că datoria ar fi plătită doar de cel dintâi.
În rest, depinde de bancă (dacă aparențele vă interesează).
Proprietar casa
Ioanarosca
Buna ziua! Eu si logodnicul meu ne dorim sa cumparam o casa prin credit ipotecar. El avand venitul mai mare, vrem ca creditul sa fie doar pe numele lui, in ... (vezi toată discuția)