avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei de intretinere minor

Buna ziua,

In cazul in care trebuie platita o pensie de intretinere de la data introducerii actiunii, se calculeaza pe luna respectiva intreaga sau pe numarul de zile de cand s-a introdus actiunea si pana la sfarsitul lunii.
Concret: pensia alimentara a fost stabilita in suma de 500 lei pe luna, de la data actiunii (15 iunie 2018). Se calculeaza luna iunie intreaga sau jumatate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia.Elena , utilizator 01:30, 9 Ianuarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jumatate din suma stabilita pentru luna iunie , intrucat sunteti obligat incepand cu data de 15 ale lunii respective.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate stabili in instanta o data exacta la care trebuie sa platesc pensia alimentara? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Revin la dvs. cu o intrebare (daca aveti cunostinta de astfel de cazuri): Situatia este urmatoarea: cand am divortat am incheiat o conventie ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dobreroland dobreroland Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua avem o sentinta prin care se datoreaza pensie alimentara ... andradasweety andradasweety buna ziua avem o sentinta prin care se datoreaza pensie alimentara de la data introducerii cererii insa nu inteleg se calculeaza fractionat ? adica daca ... (vezi toată discuția)