avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 300 zile de la pronuntare divort sau deces sot ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

300 zile de la pronuntare divort sau deces sot ?

buna ziua.. am si eu o singura intrebare, si as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde.. in casatoria dintre o romanca si un cetatean turc, este aceeasi conditie ca de la pronuntare divort sau deces sot roman ( daca femeia romanca este divortata sau sot decedat ), sa treaca 300 de zile pana la casatoria cu cetateanul turc ? sau se aplica doar in cazul femeilor cu cetatenie turca? multumesc mult. p.s. as dori si un numar de telefon cabinet avocatura pentru o consultanta..( in Bucuresti) perfectare acte si derulare proces casatorie,
Totusi, poate ne spuneti de unde ati auzit asa ceva, sa nu confundati cu stabilirea paternitatii din legea romana sau altele...

magda dima a scris:

nu am fost explicita, scuze. ma intereseaza casatoria pe teritoriul Turciei. este aceeasi conditie de a astepta cele 300 de zile de la divort sau nu ? divortul este pronuntat in Romania. multumesc.

am citit pe site-ul Ambasadei Romaniei in Republica Turcia. ( ankara.mae.ro ) -
Căsătoria în Turcia
Încheierea căsătoriei în Turcia
În Turcia, toate căsătoriile trebuie încheiate conform Codului Civil Turc, pentru a fi validate. Căsătoriile religioase nu sunt recunoscute în faţa legii.

Rugăm să aveţi în vedere faptul că ceremonia căsătoriei nu poate avea loc la Ambasada sau Consulatele României de pe teritoriul Turciei.

În Turcia, femeile care au fost căsătorite în prealabil, nu pot încheia o nouă căsătorie în termen de 300 de zile de la pronunţarea divorţului sau de la data decesului fostului soţ. Derogarea se poate face numai printr-un decret emis de un tribunal turc.-
asta m-a bagat in ceata pe mine.. faptul ca scrie Toate Casatoriile ...am trimis un mesaj catre ei, dar nu am primit inca raspuns.
am citit pe site-ul Ambasadei Romaniei in Republica Turcia. ( ankara.mae.ro ) -
Căsătoria în Turcia
Încheierea căsătoriei în Turcia
În Turcia, toate căsătoriile trebuie încheiate conform Codului Civil Turc, pentru a fi validate. Căsătoriile religioase nu sunt recunoscute în faţa legii.

Rugăm să aveţi în vedere faptul că ceremonia căsătoriei nu poate avea loc la Ambasada sau Consulatele României de pe teritoriul Turciei.

În Turcia, femeile care au fost căsătorite în prealabil, nu pot încheia o nouă căsătorie în termen de 300 de zile de la pronunţarea divorţului sau de la data decesului fostului soţ. Derogarea se poate face numai printr-un decret emis de un tribunal turc.-
asta m-a bagat in ceata pe mine.. faptul ca scrie Toate Casatoriile ...am trimis un mesaj catre ei, dar nu am primit inca raspuns.
Ok, e o chestiune interesanta si cred ca poate preveni anumite situatii incurcate. Dupa cum spune, Codul civil TURC, ceea ce inseamna ca e necesara asistenta juridica pe dreptul turc, nu roman.
verificati conditiile in care o instanta turca v-ar permite o casatorie mai devreme.

Alte discuții în legătură

300 zile de la pronuntare divort sau deces sot ? magda dima magda dima buna ziua.. am si eu o singura intrebare, si as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde.. in casatoria dintre o romanca si un cetatean turc, este aceeasi ... (vezi toată discuția)
Caasatorie cetatean turc la ambasada romaniei din turcia istanbul201104 istanbul201104 Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc in Turcia,la ambasada, cu un cetatean turc care are intredictie pt Romania(interdictia expira in ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)