avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe totale pfa (drepturi autor?) 2019
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe totale pfa (drepturi autor?) 2019

Buna ziua.

As vrea sa imi fac un pfa in acest inceput de 2019. fac muzica si efecte audio, pe care le vand pe situri royalty free online (exemplu: pond5.com).

la un venit sa zicem de 6000 lei lunar, cat va trebui sa platesc la pfa cu totul, lunar (o estimare aproximativa)? (impozit, cas, cass).

pe net vad 45%, dar intr-o sursa vad ca pensia si sanatatea sunt procentual la salariu minim (deci la mai putin decat castig), asta insemnand ca nu raman totusi cu doar 55% din 6000.

de asemenea, puteti sa imi confirmati ca ma incadrez la pfa drepturi autor?

la multi ani!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit persoana fizica hightlink hightlink Buna ziua, De ceva vreme caut informatii pe net si intreb contabili insa nu am reusit sa ma lamuresc, sper ca pot primi aici un raspuns clar. Treaba este ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav. e nevoie de firma pentru a vinde? Miriam.M Miriam.M Eu sunt o persoana cu handicap grav si imi place sa fac lucruri handmade. As vrea sa-mi vand produsele, dar ca sa vand, trebuie neaparat sa-mi fac firma sau ... (vezi toată discuția)