avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nasterea si suspendarea activitatii pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nasterea si suspendarea activitatii pfa

Buna seara, eu am fost înregistrată la ANAF cu un venit de 4000/luna pt care plăteam impozit, sănătate și pensii iar eu in luna Aprilie voi naste cum sa îmi fac declarația de pe anul 2019? Tot așa cu obligativitatea de a plăti pensiile și sănătatea? Chiar dacă eu voi mai fi activa numai pana in Aprilie sau sa îmi trec aceleas venituri dar sa nu mai pun sănătatea și pensiile pt ca in 4 luni din 2019 eu nu voi mai depăși plafonul de 22.800 pt care se plătește obligatoriu sănătatea și pensiile? Dar nu vreau sa îmi afecteze nici veniturile ce vor urma in indemnizație. Bănuiesc ca acesti bani for fi de 85%din veniturile impozitabile nu din alte taxe la pensii și CAS. mulțumesc mult
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:09, 7 Ianuarie 2019
Cand nasteti suspendati activitatea PFA si faceti declaratii rectificative corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere a copilului pentru pfa Prodan_Anca Prodan_Anca Buna ziua, Sunt PFA-traducator, si urmeaza sa nasc la inceputul lui Octombrie, si nu sunt lamurita cu procedura prin care mi se calculeaza indemnizatia. ... (vezi toată discuția)
Pfa sub plafonul de 22.800 de lei shine_nail shine_nail Buna seara, Doresc sa imi incep activitatea de manichiurista acasa si sa imi deschid un PFA. M-am documentat si privind veniturile mele din primul an nu voi ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca pfa grandanat grandanat Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA. Sa zicem ca avem urmatoarea situatie. PFA ... (vezi toată discuția)