avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... sesizare ANPC pentru retur mobila facuta pe comanda
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

sesizare ANPC pentru retur mobila facuta pe comanda

Buna seara, cum putem obtine banii platiti in avans pe mobila in conditiile in care s-au produs pagube in timpul montajului mobilierului (deteriorare profunda a parchetului stratificat, deteriorare tencuiala, intr-un apartament foarte recent amenajat) si livrarea mobilei a intarziat cateva zile iar mobila nu a fost montata complet din motive independente de noi (masuratori gresite, o parte din usi/corpuri trebuie inlocuite sau modificate)? Terminarea montajului ar fi presupus o intarziere de 3 saptamani. Noi am solicitat banii inapoi si debarasarea mobilei. Raspunsul furnizorului a fost anularea restului de plata drept despagubire pt situatie si ca nu mai vrea sa auda de noi. Ulterior furnizorul a solicitat plata diferentei si permiterea finalizarii montajului amenintand ca se va adresa unui avocat si un angajat de-ai acestuia ne-a sunat in vederea programarii montajului desi noi am solicitat in continuare inapoierea avansului si debarasarea mobilierului incomplet montat. Cum ne sfatuiti sa procedam? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
adelaneagoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaneagoe , utilizator 07:05, 14 Ianuarie 2019
Sa declarati rezolutiunea contractului de vanzare cumparare a mobilei pentru neexecutarea corespunzatoare a obligatiei de predare a mobilei. In baza rezolutiunii vanzatorul va returneaza banii iar dvs. returnati mobila.
In cazul in care nu se conformeaza, trebuie sa il actionati in judecata.
Cu stima,
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Unde se declara rezolutiunea contractului de vanzare cumparare? Noi avem de la el mail-uri si facturi. O sesizare la ANPC ne ar ajuta? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans platit furnizor de mobila cnet2015 cnet2015 buna ziua, am platit un avans catre un furnizor de mobila, apoi, pe masura ce se executau piesele de mobilier (imi aduceau acasa corpurile de mobilier, fara ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificatului de garantie Andreescu Raluca Andreescu Raluca Am cumpărat un dulap de haine făcut la comanda. Comanda am facut-o în magazin și mi s-a emis factura și bon fiscal ptr. avans iar restul sumei am platit-o ... (vezi toată discuția)
Srl-ul meu a fost dat in judecata ... lbg4 lbg4 Buna ziua, Am o situatie in care srl-ul meu a fost dat in judecata in urma unei livrari de mobilier pe comanda necorespunzator. Pe scurt: dupa ce faceam ... (vezi toată discuția)