Am si eu o intrebare la dvs. O cunostinta care nu imi este totusi prieten m-a rugat sa ii fac sediul firmei sale in apartamentul meu. As dori sa stiu daca ar fi vreo problema pentru mine in situatia in care acesta ar avea probleme cu firma (ma gandesc la orice fel de probleme: nu isi plateste impozite, face afaceri ilegale, sau cine stie ce ar mai putea face, nu imi vine in minte exact dar ideea este ca indiferent ce ar putea face, daca eu ca si proprietar as putea avea vreo problema, eu si apartamentul meu. Asta pentru ca inca nu i-am dat un raspuns pozitiv si m-am gandit totusi sa intreb o persoana care are cunostinte in domeniu, sa nu fac vreo prostie din bunatate. Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu mare interes un raspuns din partea dvs. Numai bine va doresc!
Laura Matei
Sediul firmei stabilit la dvs acasa nu va poate aduce prejudicii sau probleme . Sugerati-i sa -ti faca sediu la un avocat pentru inceput pana ce-si gaseste alt sediu ( domicilierea sediului firmei de catre avocatul care-i infiinteaza societatea).
ps: daca-i faceti sediul la dvs acasa, delimitati pe releveul apartamentului numai o camera pentru sediul firmei si solicitati de la Presedinta asociatiei Acordul !
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Si daca totusi ii fac sediul in apartamentul meu, pot oricand sa ii spun ca nu mai sunt de acord sa aiba sediul acolo? Si daca ii vin controale la firma, nu vin la sediu, care e ap meu?
Daca ati cazut de acord sa ii puneti la dispozitie apartamentul dvs. pentru sediu social, veti incheia un contract, de comodat, daca il dati in folosinta gratuita sau de inchiriere, daca veti pretinde o chirie, unde veti include obligatoriu termenul inchirierii si conditiile in care se reziliaza contractul, etc. Ca persoana fizica va trebui sa inregistrati contractul de inchiriere la Ad. Fiananciara
De asemenea, in acest contract veti indica care anume camera din apartament o puneti la dispozitie pentru sediu in conditiile in care urmeaza sa ramaneti in continuare in apartament. Organele de control vor putea verifica numai acel spatiu