avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire. Am obtinut pensie pentru intretinre minor prin instanță. Am primit hotararea judecatoreasca. Cum procedez pentu a se face oprire pe salariul fostului soț? Mentionez ca el nu este împotriva plății.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:46, 8 Ianuarie 2019
Nu am siguranța ca el o va face. Poate saa ma mintă

Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Executarile se fac doar prin executor. Oricine o duce la serviciul sotului nu poate face poprire. Doar la executor.
Daca nu e impotriva, ar trebui vazut de ce anume doriti asta, caci ar putea ataca poprirea pe motiv ca a achitat la timp si mai pierdeti bani si prin instanta.
Oricum, daca va minte si nu depune actele, va adresati executorului judecatoresc si recuperati suma, atunci dumnealui v-a mai trebui sa achite si cheltuieli de executare...
Vorbiti cu dumnealui si poate mergeti impreuna...dar cred ca se poate si singura, lasati hartiile la resurse umane si mai departe se ocupa dumnealor...
Nu este legal ca angajatorul să rețină bani din salariul angajatului, decât în caz de executare silită. Obligația de întreținere se plătește voluntar de cel obligat, nu prin reținere de către angajator.

Îi comunicați debitorului contul IBAN de la Bancă și el va trebui să-i vireze minorului banii lunar. Mai există și varianta trimeterii banilor prin mandat poștal.
Doar în caz că se sustrage obligației puteți apela la executare silită.

Angajatorul nu va accepta o astfel de cerere din partea dvs deoarece nu are bază legală.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara major Ilo1982 Ilo1982 Am primit o decizie de la judecătorie privind plata pensiei alimentare pt fiica mea majoră. La locul de munca nu a fost trimisă nici o înștiințare de la ... (vezi toată discuția)