avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea concubinajului: ce drepturi are femeia cu care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea concubinajului: ce drepturi are femeia cu care a stat tatăl meu decedat la bunurile lui?

Buna ziua,tatăl meu a decedat si urmeaza sa facem succesiunea, el a trăit cu o femeie fără să fie căsătoriți, întrebarea mea este concubina tatălui meu are si ea drept la succesiune, de specificat ca in toate actele tatăl meu este proprietar? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar acum MORAL dupa ce l-ai bagat in pamant mai vrei si toata mostenirea ...... Ti se pare MORAL ??????????????????????????????
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubina nu are dreptul de a succede, nu are calitatea de sot supravietuitor.

Daca, insa, a efectuat investitii, acte de amenajare asupra bunulurilor din masa partajabila, atunci aceasta are un drept de creanta.

Acesta poate fi demonstrat cu orice mijloc de proba.

Succesorii o pot despagubi.
Dreptul de creanta face referire la orice suma ? Si daca este o societate comerciala in care concubinulconcubina supravietuitorsupravietuitoare au bagat bani in firma prin dispozitii de incasare dovada lor stau in actele societatii , era nevoie de contract de imprumut intre parti ?
Multumesc si astept raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Liulica Gina Liulica Gina Dupa un concubinaj de 20 ani (numai cununie religioasa) ce drepturi are sotul supravetuitor? (vezi toată discuția)
Ce drepturi am munteanu daniela munteanu daniela O cunostinta este casatorita de 6 ani cu un barbat care mai are 4 copii dintro casatorie anterioara toti majori care nu locuiess cu ei.Ea are un copil major ... (vezi toată discuția)