avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Golire hazna
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Golire hazna

Bună ziua ! Pot fi amendatâ că golesc hasnaua cu pompa în canal ? Din cauza diferentei intre hasnaua mea si conucta din stradă nu pot racorda direct şi nu am altă alternativă decât golirea cu pompa. Un vecin susține ca ii miroase în casă şi imi tot face reclamații. Menționez că platesc la zi canalul şi impozit ca oricare dintre vecini. Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:14, 9 Ianuarie 2019
Buna ziua!
Nu stiu daca va poate amenda cineva in urma reclamatiilor, cred ca DSP ar putea face asta dar nu stiu sigur, poate va ajuta altcineva cu acest raspuns...
Cat de des faceti acest lucru?
Cred ca puteti discuta cu un instalator/ firma de instalati si executo o instalatie <sub presiune>, stiu dumnealor ce au de facut daca le spuneti problema... Asa e si mai igienic, scapti de eventualele probleme si nu cred sa fie un cost prea mare pentru asta.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Trebuie sa detineti un proiect de racordare/ golire a haznalei dvs. la canalizarea din zona. In baza proiectului avizat de catre firma care gestioneaza canalizarea, DJSP si Agentia de mediu solicitati la primarie autorizatie de ctie.
Lucrarile se fac cu o firma autorizata si cu avizul firmei care gestioneaza canalizarea din zona.
Daca solutia de proiectare va fi sa goliti cu vidanja va trebui sa incheiati un contract de prestari servicii cu firma care detine vidanja.
Procedand asa cum faceti acum va expuneti in orice moment la a primi amenzi contraventionale de la inspectorii DJSP si/ sau inspectorii de zona ai primariei si/ sau inspectorii Agentiei teritoriale de mediu.
nu inteleg de ce platiti serviciul de canalizare daca el nu e asigurat, insa e treaba dvs.
cat despre golirea haznalei, ea se face de catre firme specializate, in baza unui contract de colectare si de comenzi atunci cand se impune. in acest fel ei va preiau riscul de utilizare amatoristica a pompei (ca doar nu sunteti profesionist, nu?) si scapati si de problema cu vecinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte si ce costuri presupune obtinerea autorizatiei de construire ... cosnel cosnel Ce acte si ce costuri presupune obtinerea autorizatiei de construire a unui racord electric trifazat in zona Pantelimon. Sunt proprietar al terenului si doresc ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canalizare cladire istorica centru vechi roman111 roman111 Detinem proprietate apartament intr-un ansamplu de cladiri istorice, la etajul 1. Jos se afla un spatiu comercial iar proprietarul lui detine si apartamentele ... (vezi toată discuția)