avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE CLAUZA DIN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE CLAUZA DIN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE

BUNA SEARA,

MA AFLU IN SITUATIA IN CARE MAMA SOTULUI A DECEDAT,LASAND IN URMA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZA DE INGRIJIRE.AJUNGAND LA GARDA FINANCIARA MI S-A SPUS CA NU ESTE TOCMAI CORECT CONTRACTUL,DEOARECE CONTINE ACEA CLAUZA.

ACUM INTREBAREA ESTE:

EXISTA VREO METODA DE A ANULA ACEA CLAUZA FARA A-SI DA ACORDUL FRATII SOTULUI MEU?

DACA DA, CARE AR FI ACEEA?


MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:45, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Va rog sa reformulati, pentru ca nu inteleg ce are garda financiara cu un contract de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere ?:O Poate ati vrut sa spuneti ANAF( Agentia Nationala de Administrare Fiscala), dar nici acesta nu inteleg din ceea ce spuneti, la ce s- ar putea referi!
In alta ordine de idei, inteleg bine ca acel contract este incheiat intre mama sotului dumneavoastra care a decedat si sotul decedat ? Daca este asa , problema se pune in sensul in care aveti copii( ei fiind mostenitori ai tatalui impreuna cu dumneavoastra si automat si obligati la respectarea clauzei din contract.
In alta ordine de idei, trebuie stiut continutul contractului , in sensul ca transferul de drept al proprietatii s- a facut sau nu la incheierea actului sau este stabilit la moartea mamei( vanzatorul)?
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
1 Nu mai postati mesaje cu majuscule
2 Legal,Comisariatul de Garda Financiara nu are limita de competenta sa se implice in solutionarea situatiilor aferente contracte de vanzare cumparare incheiate intre persoane fizice
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere este perfect valabil.
Pentru valabilitatea unui astfel de contract nu era nevoie de acordul celorlalti frati atat vreme cat soacra dvs. a fost unic proprietar asupra bunului pe care l-a vandut cu clauza.
Daca cel care a instrainat bunul a decedat -adica socara dvs.- anularea unei clauze -sau nulitatea partiala- trebuie sa fie purtata in contradictoriu cu mostentorii sai.
Solutiile nu pot fi decat cele legate de conditiile de forma si/sau de fond.
Care dintre acestea sunt aplicabile in speta insa nu poate fi determinat decat dupa analiza actului si a fiecarui motiv in parte.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Contract de ingrijire sau donatie? zefirzefir zefirzefir Mama vrea sa fie ingrijita mai departe de fratele meu, sotul ei fiind decedat(nu este tata copiilor mamei,noi 2 frati suntem din alta casatorie.) ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere madtheone1 madtheone1 Poate fi anulat la notar(motivul, real dealtfel, nerespectarea clauzei), cu acordul partilor, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? ... (vezi toată discuția)