avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asigurarea obligatorie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asigurarea obligatorie

NU mai este obligatorie asigurarea in sistemul de pensii de stat .Pentru cine si din ce context al Legii 19/2000 ( modificata ) rezulta, va rog mult .


Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 11:24, 17 Noiembrie 2009
- CAS nu se datorează asupra sumelor reprezentând:

- prestaţii de asigurări sociale care se suportă din fondul asigurărilor sociale de stat, sau din fondurile angajatorului şi care se plătesc direct de acesta, potrivit Lg. Nr.19/2000;
- drepturile plătite potrivit dispoziţiilor legale la desfacerea contractelor individuale de muncă, încetării raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici sau la încetarea calităţii de membru cooperator;
- diurnele de deplasare şi de delegare, indemnizaţiile de delegare, detaşare şi transfer, plătite ÎN LIMITA DISPOZIŢIILOR LEGALE, precum şi drepturile de autor;
- sumele obţinute în baza convenţiilor civile de către persoane care au încheiat contracte individuale de muncă, precum şi de către beneficiarii unei pensii de limită de vârstă;
- sumele reprezentând participarea salariaţilor la profit
- premii şi alte drepturi exceptate prin legi speciale;
Sumele exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale nu se iau în considerare la stabilirea cuantumului prestaţiilor de asigurări sociale.

Am intrebat la CJ Pensii. Din august 2007 , de cand nu mai exista acel plafon minim.......implicit te poti asigura la 1 leu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumeriri contributii conform oug 82/2010 adriana64 adriana64 Buna ziua! Revin cu o nedumerire de data asta. Faimoasele ordonante de urgenta ( OUG 58/2010 si OUG 82/2010 ) prevad plata contributiilor la pensie si ... (vezi toată discuția)
Calcularea punctului de pensie ioana bertescu ioana bertescu 1.calcularea punctului de pensie anual: am lucrat pana la 01.04.2008, deci trei luni cu castiguri, punctajul anual se face : media a punctajului lunar impartit ... (vezi toată discuția)
Corectare greseli cm-fnuass 2lk 2lk Buna seara ! Am descoperit forumul abia astazi, sunt nou incadrata pe un post la departamentul resurse umane - salarizare si cred ca statele de plata nu ... (vezi toată discuția)