avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Formularul de plata a contributiei la CAS pentru 2019 ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Formularul de plata a contributiei la CAS pentru 2019 - inexistent

Buna ziua,
Am incercat astazi sa platesc contributia la CAS. Pentru a putea face asta am fost la Trezorerie Constanta deoarece stiam ca acolo se fac platile. Doamna de la trezorerie m-a trimis la Anaf sa iau un formular de plata a cas-ului
Am plecat la Anaf sa iau formularul. Ajunsa la Anaf am fost informata ca pentru a putea accesa formularul respectiv va trebui sa ma inregistrez in spatiul virtual Anaf, apoi sa ridic codul de acces pt spatiul virtual de la ghiseu. Dupa depunerea cererii pentru codul de acces acesta urma sa fie primit pe e-mail.
Am intrebat-o pe doamna de la ghiseu care este procedura pentru plata asigurarii de sanatate iar aceasta m-a informat ca nu se pot face plati catre CAS momentan deoarece formularul necesar pentru 2019 nu a fost eliberat inca de catre ANAF.
Drept urmare eu, impreuna cu sute de alte persoane aflate in aceeasi situatie, nu vom putea plati contributia la CAS nici astazi si nici in zilele urmatoare si probabil nici in saptamanile urmatoare deoarece ANAF nu a emis formularul necesar pentru anul 2019.
Este acest lucru un motiv intemeiat pentru a da in judecata institutia ANAF?
Va multumesc anticipat,
Anna

Alte discuții în legătură

Extrase de cont trezorerie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Cine stie sa ma lamureasca si pe mine cum pot vedea extrasele de cont din trezorerie ale unei societati comerciale, pentru care am cont in spatiul ... (vezi toată discuția)
Am contract separat cu casa de pensii unde platesc lunar acel 25%. Ganoderma13 Ganoderma13 Va salut! Sunt PFA si am fost sa depun declaratia unica. In formularul de anul acesta a aparut ca rubrica suplimentara venitul obtinut din somajul in perioada ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator nerespectate standan54 standan54 Cum/de unde pot obtine urmatoarele informatii si anume: daca angajatorul a platit catre stat datoriile ce-i revin in ceea ce ma priveste, in principal CAS-ul ... (vezi toată discuția)