Bună ziua, eu sunt în postnatal, și am auzit ca trebuie o luna trebuie sa stea și soțul, în caz dacă el nu vrea sa stea, eu pot sa îmi reiau șomajul mai devreme cu o luna, adică când fata mea are un an și 11 luni, ea este născută pe 18 august, eu când eram gravidă lucram la o firma, care a dat faliment, și am stat 7 luni în șomaj și după am întrat în postnatal și mai am de luat 5 luni de șomaj, va rog frumos sa ma lămuriți când tr sa îmi bag șomajul în ce luna, dacă fata mea pe 18 august împlinește 2 ani, va mulțumesc.
Daca tatal indeplineste conditiile dar nu doreste dvs pierdeti o luna din acest concediu, implicit reveniti in somaj a doua zi cand copilul a implint un an si 11 luni, pe 19 Iulie solicitati incetarea indemnizatiei si revenirea in somaj.
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea se face in data de 19.08.2019.
- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea se va face in data de 19.07.2019.
Asadar, la terminarea CCC - august/iulie 2019 - se va putea solicita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.
Intoarcere din ccc
Al3xyaM
Daca mama opteaza sa stea in CCC pana cand copilul implineste 2 ani, pana cand va primi indemnizatia de crestere copil? Pana cand copilul implineste 1 an si 11 ... (vezi toată discuția)