avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcere din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcere din CCC

Daca mama opteaza sa stea in CCC pana cand copilul implineste 2 ani, pana cand va primi indemnizatia de crestere copil? Pana cand copilul implineste 1 an si 11 luni? Sau 2 ani? Mentionez ca tatal nu indeplineste conditiile pentru a-si lua luna tatalui.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 3 Februarie 2020
... Mentionez ca tatal nu indeplineste conditiile pentru a-si lua luna tatalui. ...

Daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se va face in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani.
Dar sa notifice tatal primaria ca nu indeplineste aceste conditii, pentru a nu avea "surprize" sa se sisteze plata pe ultima luna de CCC.
În situația în care persoana îndreptățită nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil cryys cryys Buna ziua, Momentan sunt în concediu de creștere copil, pana la 2 ani. Am inteles ca pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie sa reiau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie . Mama a efectuat concediu crestere copil in perioada 26.05.2015-07.04.2017( este data cand copilul implineste 2 ani)/ Mama ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Sofia Maria Sofia Maria Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani pe 15.10.2017, tatăl nu lucrează in țara de mai bine de 2 ani. 1). Trebuie tatăl sa stea o luna acasă in ... (vezi toată discuția)