avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de familie

Socrul meu, decedat de curand, detine un cont cu o suma in banca, reprezentand economii comune cu sotia lui, eu fiind imputernicit pe acest cont dar sotia lui (soacra mea) nu. Inca nu am declarat la banca decesul titularului de cont. Daca as scoate o parte din suma si as transfera-o intr-un cont pe numele sotiei lui (soacra mea) as face o ilegalitate? Ce as risca in acest caz?
Cel mai recent răspuns: as1959 , utilizator 07:25, 9 Ianuarie 2019
Dacă mai sunt și alți moștenitori, adică dacă mai aveți cumnați/cumnate, s-ar putea să aveți probleme cu aceștia. Mult mai corect ar fi sa faceți la un notar succesiunea banilor din cont, și astfel fiecare moștenitor își va primi cota parte care i se cuvine. Așa e perfect legal, și soacra la rândul ei își va primi cota parte care i se cuvine.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Buna seara,
Cand scoateti banii completati o declaratie pe proprie raspundere ca titularul traieste.
Daca a decedat ar fi o declaratie in fals si asta e o treaba penala.
Daca mai sunt si alti mostenitori decat soacra atunci va pot face plangere penala.
Bună dimineața! Mulțumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflare date despre un cont bancar din anul 2000 tomaioan tomaioan Buna ziua.Socrul meu a constituit in anul 2000 un depozit la banca si l-a trecut imputernicit pe cumnatul meu.Acesta din urma a scos toti banii din banca in ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)