avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Relatii sexuale intre minori 15-18 ani
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Relatii sexuale intre minori 15-18 ani

Este legal ca doi minori cu varstele cuprinse intre 15-18 ani sa intretina relatii sexuale de comun acord?
Dar daca una are 17 si cealalta are 18? Poate fi acuzata cea de 18 de corupere de minori?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
User0102, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei.Cristian , utilizator 23:50, 8 Ianuarie 2019
Referitor la primul aspect, având în vedere vârstă, fapta nu constituie infracțiune (act sexual cu un minor-art. 220 Cod Penal) întrucât a fost săvârșită "de comun acord".
Referitor la cel de-al doilea aspect, fapta constituie corupere de minori numai în cazul în care vârsta este mai mică de 13 ani
Din ce postură întrebați?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit context Mihaita1937 Mihaita1937 Este vorba despre legea coruperii de minori. Nu am inteles prea multe din ea deoarece pe diferite site-uri gasesc explicatii diferite si ma gandesc ca aici ... (vezi toată discuția)
Acuzat de hartuire si corupere. Cristty Cristty Buna seara, imi cer mii de scuze dar nu prea ma pricep la postari!. Imi cer scuze dar asa ma pot exprima printr-o poveste pentru a intelege. Am avut o relatie ... (vezi toată discuția)