avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imi poate explica si mie cum se interpreteaza art. 701 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imi poate explica si mie cum se interpreteaza art. 701 alin. (2) NCC, ce inseamna practic.

Referitor la situaţia ipotecilor, dacă superficia s-a stins prin pieirea construcţiei, art. 701 alin. (2) NCC prevede că ipotecile născute cu privire la nuda proprietate asupra terenului pe durata existenţei dreptului de superficie se menţin asupra dreptului de proprietate asupra terenului, astfel „reîntregit”, adică fără grevarea lui cu dreptul de superficie stins prin pieirea construcţiei.

Alte discuții în legătură

Teren atribuit in folosință adyyy90 adyyy90 Un teren atribuit in folosință unei firme pe durata existenței clădirii, poate fi închiriat de către firma respectiva care este proprietara clădirii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)