avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren atribuit in folosință
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren atribuit in folosință

Un teren atribuit in folosință unei firme pe durata existenței clădirii, poate fi închiriat de către firma respectiva care este proprietara clădirii către o altă societate ?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 09:52, 26 Noiembrie 2018
Dvs aveti un drept de superficie asupra terenului, asa cum este definit in art. 693 Cod Civil.
Referitor la intrebarea dvs, art. 695 alin. (4) C. Civ. ; Titularul poate dipsune in mod liber de dreptul sau, Cat timp constructia exista, dreptul de folosinta asupra terenului se poate instraina ori ipoteca numai odata cu dreptul de proprietate asupra constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire drept de superficie pentru eliberarea autorizatiei de construire Adrian_87 Adrian_87 Am rugamintea daca ma puteti edifica in urmatoarea situatie: In prezent sunt asociat impreuna cu sotia, in cadrul unui SRL si am dori sa ridicam un siloz de ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces drept civil aelemarac aelemarac Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Ca o sentinta (civil, fond) sa devina definitiva trebuie sa treaca 30 zile ... (vezi toată discuția)