avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa24

Buna ziua! Imi puteti spune. va rog, daca exista vreun text de lege care sa prevada ca anexa 24 se ia de la institutia de la ultimul domiciliul al defunctului? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viespiuta , utilizator 09:24, 9 Ianuarie 2019
Conform art. 103 (1) din legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995 ,,Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum și a secretarului consiliului local al localității în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moștenirii”.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
viespiuta, utilizator
Cunosc acest aspect. Dar intrebarea mea este daca exista vreun text legal care sa specifice emiterea acestei anexe 24 de catre primaria de la ultimul domiciliul al defunctului ....anexa este necesara pt solutionarea unui proces
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
AlbertCaf, utilizator
Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locală
Art. 117^1. – (1) Secretarul unitatii administrativ-teritoriale va comunica, in termen de 30 de zile de la data decesului unei persoane, camerei notarilor publici in a carei circumscriptie teritoriala defunctul a avut ultimul domiciliu, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale, care va cuprinde:

a) numele, prenumele si codul numeric personal ale defunctului;

b) data decesului, in format zi, luna, an;

c) data nasterii, in format zi, luna, an;

d) ultimul domiciliu al defunctului;

e) bunurile mobile sau imobile ale defunctului inregistrate in evidentele fiscale sau, dupa caz, in registrul agricol;

f) date despre eventualii succesibili, in format nume, prenume si adresa la care se face citarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine completeaza si cine scrie anexa 24? dexter89abler dexter89abler buna ziua, am si eu o o intrebare si accea este: cine completeaza si cine scrie Anexa 24 din Primarie? vreau cu text de lege, art. etc. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)
Dezbatere rapida mostenire impusă de notar mishu26 mishu26 Buna ziua, Doresc sa stiu in ce conditii un notar poate sa impuna dezbaterea unei mosteniri, inainte de 6 luni de la decesul unei persoane (vezi toată discuția)