avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protecție în privința mamei VS drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protecție în privința mamei VS drept de vizitare a minorului: cum se procedează în această situație?

buna ziua,

la fond am castigat contra unui ordin de protectie iar la apel a castigat concubina mea... asa ca am ordin pus pe 6 luni. in alt proces, privind exercitarea drepturilor partintesti, instanta a decis ca imi pot vizita copilul si avem drepturi egale asurpa sa, locuinta insa fiind stabilita la concubina unde am ordin de protectie. ce se intampla in acest caz? am inteles de pe la alti avocati ca pot sa ma duc la vizite chiar daca am ordin de protectie desi concubina mea va fi prezenta in domiciliul ei in timpul programului de vizitare pe care il detin. dvs ce spuneti? intervine dreptul la vizita impotriva interdictiei mele prin ordin de protectie? Precizez ca nu am ordin de protectie in ceea ce priveste si copilul, doar fata de ea si de domiciliul ei unde se afla minorul. P.S.: ordinul de protectie a fost dat in luna septembrie iar in luna decembrie mi-a fost stabilit de o alta instanta dreptul la vizita care cunoastea faptul ca aveam ordinul respectiv pus. chiar eu am cerut sa-mi fie acordat dreptul la vizita in alt loc insa mi-a stabilit tot la domiciliul concubinei iar in hotarare nu face vreo referinta la faptul ca nu m-as putea duce cat am ordinul.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a evita orice complicatii si interpretari legale ar tb sa incercati sa vizitati minorul in alte locuri, insotit de alte persoane din familia extinsa.
pai cum daca eu am stabilite vizitele la domiciliul mamei lui? sa cer in instanta alt loc? oricum la domiciliul ei evit si eu pentru ca sigur iese scandal din partea alor ei si nu am nici eu chef de complicatii.... am zis toate astea in instanta si am venit cu martori dar tot acolo s-a stabilit ... repet.. hmmm

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Pt a evita orice complicatii si interpretari legale ar tb sa incercati sa vizitati minorul in alte locuri, insotit de alte persoane din familia extinsa.

Instanta cum si a motivat decizia in acest sens ? Ce varsta are minorul ?
Minorul are 1 an jumatate. Eu am cerut chiar si in sediul DGASPC sau unde doreste instanta sa acorde vizitele...

Uitati decizia:

Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea formulata de reclamantul x în contradictoriu cu pârâta x, respectiv Autoritatea tutelară a x şi Autoritatea tutelară a Municipiului x. Admite, în parte, cererea reconvenţională formulată de pârâta x. Stabileşte ca autoritatea părintească cu privire la minorul x, născut la data de x să fie exercitată în comun de reclamant şi de pârâtă. Stabileşte locuinţa minorului x, născut la data de x la mamă, la pârâtă, în x. Stabileste obligatia de intretinere lunara in sarcina reclamantului, la 25 % din venitul net lunar realizat, dar nu mai putin de 25 % din venitul minim pe economia naţională, în favoarea minorului x, născut la data de x, începând cu data introducerii cererii reconvenţionale 24.09.2018 – şi până la majoratul beneficiarului. Încuviinţează exercitarea legăturilor personale ale tatălui reclamant cu minorul x, născut la data de x, astfel: în fiecare lună, în primul şi al treilea sfârşit de săptămână, în ziua de duminică, între orele 10 - 13, în domiciliul pârâtei din mun. x, str. x, în prezenţa acesteia şi a unui alt membru din familia pârâtei. În baza art. 453 C.pr.civ. compensează cheltuielile făcute de părţi cu tata de timbru şi obligă reclamantul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 1500 lei, reprezentând onorariu avocat, către pârâtă. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, la x, cererea de apel se depune la x. Pronunţată în şedinţa publică de la 19.12.2018.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
iuliana899, utilizator
Nu ma refeream la decizia in sine ci la motivarea concreta a acestei decizii. Cum a vazut instanta vizitele in contextul existentei ordinului de protectie ?

Deciza asa cum ati mentionat o pare a avea in vedere situatia in viitor,

Alte discuții în legătură

Copilul minor nu doreste sa se intoarca la mama Madalin E Madalin E Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care copilul minor (8 ani) nu doreste sa se intoarca la mama la finalul programului stabilt in ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Voi prezenta speta pe scurt: In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi salvez copilul? tamcris tamcris Buna seara,am un baiat de 9 ani,sunt despartita de tatal lui de cand avea 6 luni.Mai precis de la botezul copilului,cand sa mutat la tara si venea o data sau ... (vezi toată discuția)