avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul minor nu doreste sa se intoarca la mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul minor nu doreste sa se intoarca la mama

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care copilul minor (8 ani) nu doreste sa se intoarca la mama la finalul programului stabilt in instanta. Mentionez ca avem custodie comuna cu domciliul copilului la mama.

Motivul pentru care nu vrea sa se intoarca la domiciliul mamei este pentru ca ii teama pentru siguranta lui, asistand in urma cu 2 zile la o scena, in prezenta politie, in care fostul socru (tatal mamei lui) a incercat sa ma omoare cu toporul. In urma incidentului s-a deschis dosar penal catre fostul socru si s-a emis ordin de protectie provizoriu. Deasemenea copilul traieste la locuinta mamei cu cei 2 fosti socrii si mama lui sub presiuni psihice si emotionale constante. Maine (duminica) copilul ar trebui returnat mamei lui conform programului stabilit in sentinta judecatoreasca dar acesta este inspaimantat de idee. As dori sa stiu ce "parghii" am in aceasta situatie.
Voi initia si proces in instanta pentru stabilirea domiciliul copilului la tata in viitor dar as dori sa stiu ce solutie am pentru situatia de acum.

Va multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2024
Madalin E, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati sprijin la dgaspc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

Solicitati sprijin la dgaspc.

Am solicitat. M-au trimis la asistenta sociala de pe raza localitatii unde am domiciliul. Nici unii nici altii nu par sa stie concret sa stie ce e de facut. Ambele entitati m-au sfatuit verbal sa pastrez copilul si sa initiez proces pt schimbarea domiciliului copilului.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
Madalin E, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un sfat bun, dar trebuie sa si-l asume.
Vb cu un avocat sa demareze procesul de schimbare al domiciliului.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce s-a intamplat, concret. Vorbiti musai cu un avocat, n otificati mama, cereti conditii pentru copil, rugati-o sa gaseasca alta situatie locativa mai sigura pentru copil.
Sigur ca initiati proces pentru modificarea domiciliului, insa nu asa, pe vorbe. TRimiteti adrese la cei care v-ai sfatuit astfel pe vorbe.
Cereti ancheta sociala la locuinta mamei.
Cereti asistenta psihologica pentru copil.
In functie de cum a evoluat situatia de ieri, puteti cere protectie sau similar. Cereti PV de la politie.
Nu inteleg ce anume se intampla cu copilul si de ce nu vrea sa se intoarca, care e situatia lui acolo, totul depinde de asta. Un copil pus intr-o situatie de risc vrea sa o evite. Daca violentele au loc atunci cand veniti dv. in vizita, el asta ar trebui sa vrea sa evite, venirea dv. Faptul ca duce, la doar 8 ani, lucrurile atat de departe e discutabil, depinde ce ati vorbit cu el, ce intelege el din situatia asta, daca intelege ca el va trebui sa se duca la mama sa, daca i-ati explicat asta etc.
Vorbiti neaparat cu un avocat in orice circumstanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin de protectie cu schimbarea locuintei si a autoritatii parintesti exclusive pe durata ordinului. In paralel proces pe dreptul comun de schimbare a locuintei.

Alte discuții în legătură

Custodie copii mirel45 mirel45 va rog ajutatima cu o indrumare;sant divortat de aproape doi ani,cat a durat procesul copii avem o fata si un baiat au stat la mine.chiar daca mama lor in ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica victor_teodorescu victor_teodorescu In urma divortului custodia este comuna iar domiciliul copilului( are 3 ani) la socrii( sotia e plecata din tara ), acum o saptamana l-am anuntat pe socru ca ... (vezi toată discuția)