va rog ajutatima cu o indrumare;sant divortat de aproape doi ani,cat a durat procesul copii avem o fata si un baiat au stat la mine.chiar daca mama lor in acest timp de un an si jumatate nu a contribuit cu nimic la cresterea copiilor ci din contra le-a incasat si amarata de alocatie de la stat a primit incredintarea minorilor si tot eu am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata.dupa ce sa dat acum vreo 6 luni hotararea definitiva si irevocabila mama lor in loc sa ii ia la ea a plecat in italia.am anuntat autoritatea tutelara,protectia copilului,politia dar toti au spus ca nu au ce face ca e custodie comuna si deci copii au de cine sa fie ingrijiti si mau indrumat sa deschid un alt proces ptr reincredintare minori.Am deschis alt proces trecuse 3 luni de cand se inchisese celalalt dar pana la prima infatisare la un control la medic cu baietelul i-am depistat o boala foarte grav.Am anuntato si pe mama lui care venise in tara sa-si schimbe buletinu si in aceiasi zi am ajuns la bucuresti,noi fiind din braila.am stat acolo doua luni pe banci,copilul a suferit doua operatii pe creier si mai are de tras multi ani de acum in colo am vb cu psihologul spitalului si recomandarea medicului a fost ca,copilul sa se intoarca in mediul din care a plecat.mama lor a zis ca e in ordine dar in ziua externari a venit cu hotararea si a luat copii la ea.am vb cu ea si azis ca ii lasa sa vina cand vor ei la mine si eu la ei si in baza vorbelor am fost si am renuntat la proces ptr a avea grija de copil cat mai bine.problema e ca de atunci au trecut aproape trei luni nu a vrut sa-mi dea copii deloc la mine cand ma duc la ei doar in prezenta lor nu pot sta de vb cu copii in intimitate.pe 24 dec mi-a trimis sms sa am cald in casa ca-mi da copii la mine.La ora11 am fost sa-i i-au si a zis ca-i lasa pana in ziua urmatoare dar ca nu le-a pregatit medicamentele si ca ma va suna mai tarziu cand are timp sa ma duc sa le iau.pe la 4 am sunat eu sa vad daca ma pot duce sa le i-au si mi-a zis ca sa razgandit si nu ii lasa la mine sa-i duc acasa imediat si la 15 min a venit la poarta si a inceput sa tipe ca nu ii dau copii.i-am spus sa intre inauntru,copii stateau la masa si dupa ce termina ii imrac sii dau dar nu ia lasat nici sa manance.Copii erau si sant foarte atasati de mine si au plans.le-am cumparat si tel cu cartela noua si credit pe ea sa putem vb la tel dar le-a luat si tel si nu pot vb cu ei .baiatul are o boala foarte grava tumora cerebrala,nu are voie sa se supere deloc iar el saracul e doar suparat ca nu poate sta cu mine nici macar cate o zi.ce as putea face cat mai rapid sa rezolv problema,sa pot lua copii la mine macar cateva zile pe luna.mentionez ca in hotarare custodia e comuna.taicasu fostei unde sant copii acum mi-a spus sa nu ma mai duc ca nu ma primeste ca nu il poate obliga nimeni sa ma primeasca in casa lui.vreau doar sa am acces la copii cu atat mai mult cu cat zilele baiatului atarna de un firicel foarte subtire.va implor dati-mi un sfat util.VA MULTUMESC anticipat tuturor
fetita face noua ani iar baietelul 8 ani
in mod normal hotararea fiind de custodie comuna fosta nu avea obligatia de a-mi da si mie copii.e normal ca daca eu le-am dat un telefon ei sa il ia si eu sa nu pot vb cu ei.copii saraci si cand au fost audiati in camera de judecator au spus clar ca vor la mine dar nu s-a tinut cont de asta.nu imi doresc un razboi in situatia in care este baiatul dar trebuie sa pot avea acces la el cat mai urgent cu putinta,ptr ca starea aceasta de stres lui ii poate fi fatala si din pacate mama lor si mai ales fostul socru este total inconstient.care ar fi calea cea mai rapida pe care as putea-o aborda.ms.
E clar ca daca mama copiilor sau fostul socru va impiedica sa vedeti copiii, sa ii luati la domiciliul dvs pe perioade scurte, sa aveti relatii firesti cu ei, va trebui sa va judecati.
Mama nu va pleca la munca din nou ? Puteti cere stabilirea domiciliului la dvs, aveti mai multe sanse acum. Practic, daca mama pleaca, copii raman in grija fostului socru, nu ?
Pana la instanta, puteti sa discutati despre situatie si la DGASPC, poate ii fac mamei o vizita la domiciliu, o puteti invita la mediere, poate ajungeti la un acord scris in ce priveste vizita, acord ce il veti depune apoi la instanta pt a lua act de dorinta partilor sau mergeti la un notar pt autentificare.
singurul motiv pe care l-a avut cand a luat copii a fost faptul ca baiatul beneficiaza in urma bolii de pensie de handicap iar ia de pensie de insotitor,pe langa se mai strang si anumite sume de bani de la diverse pers care vor sa ajute copilul.probabil de aceea nici nu vor sa fiu in preajma copiilor,ptr a se putea ei folosi de bani dupa bunul lor plac.din partea mea sa stranga cat vrea si sa faca cu ei ce vor ,singurul lucrul pe care mi-l doresc este sa am acces la copii ,sa stiu in permanenta ce se intampla cu ei.boala copilului e foarte grava si imprevizibila si eu nu pot sti nimic despre ce se intampla cu el.ei vor doar sa ma faca sa le dau cat mai multi bani,nu ii intereseaza ca nu am de unde.in aceste trei luni de cand sant la ei,le-am platit alocatia ,jucarii,dulciuri,mancare,dar degeaba. ms