avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...

Buna ziua,Sunt intr-o situatie neplacuta,locuiesc in casa cu mama mea(impreuna cu sotia mea si 2 copii) care este propietara in acte al terenului si are autorizatie de constructie pe casa dar inca nu are procesul verbal de receptie si nici nu este intabulata,casa am construt-o impreuna cu mana de prin anul 2003 pana in prezent,mentionez ca eu nu am acte doveditoare doar 2 vecini care pot confirma ca am “muncit” efectiv la constructia casei,dupa o cearta mama vrea sa ma evacueze prin procedura speciala,a obtinut si un ordin de protectie de 3 luni impotriva mea,are dreptul sa ma evacueze din casa pentru “lipsa titlu”chiar daca eu am muncit si contribuit financiar la casa?Am locuit efectiv 21 de ani in casa impreuna eu si familia mea avem buletinele la adresa
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Costica1982, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, da, chiar nu aveti titlu. Vorbiti cu un avocat si cereti un drept de creanta.

Cand sa cer dreptul la creanta??dupa terminarea procesului de evacuare??o sa imi dăuneze acel ordin de protectie in procesul de evacuare??
Liliana Gradinaru a scris:

Din pacate, da, chiar nu aveti titlu. Vorbiti cu un avocat si cereti un drept de creanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabiliti strategia cu avocatul, sunt efecte si costuri pe care el vi le explica si dv. le evaluati si decideti.
Am aflat ca in procedura aceasta speciala de evacuare nu pot cere mai nimic,ci doar sa deschid alt proces separat in care sa ma judec si sa cer despagubiri pentru cat am muncit si cat am contribuit,din pacate nu prea am chitante,facturi etc ci doar cuvantul meu si al celor 2 martori,imi puteti spune cam care sunt sansele mele reale sa primesc ceva,mai ales ca au trecut atatia ani de cand s-a construit casa..de prin 2009..

Liliana Gradinaru a scris:

Stabiliti strategia cu avocatul, sunt efecte si costuri pe care el vi le explica si dv. le evaluati si decideti.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs tot vreți răspunsuri dar oricâtă bunăvoința ar avea consultanții fără o discuție fata în fata,,fără prezentarea actelor ,nu va pot ajuta cu mare lucruri.Nu are nici o relevanta ce pronosticuri facem noi șansele le analizați cu av angajat care va va învață ce probe sa administrați,ce ar trebui sa spună martorii erc.Situatia dvs nu e strălucită evacuarea se va dispune probabil iar pt un drept de creanță procesul va dura2-3: ani..într-o varianta optimista.Era bine sa fi păstrat o evidenta a materialelor de construcții cumpărate,poze făcute în perioada respectiva,etcetc.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Usa inchisa inainte de divort nelu1976 nelu1976 Buna seara!Sunt casatorit legitim de 2 ani +concubinaj 5 ani.Sotia mea detinea un teren in timpul concubinajului pe care am facut o casa in perioada ... (vezi toată discuția)
Nerespectare indatoriri parinte BSR1998 BSR1998 Buna ziua! \"Tatal meu\" nu isi face datoria deloc! Eu si mama mea platim toate cheltuielile in casa, ne intretinem si chiar si pe el. El este angajat si ... (vezi toată discuția)