avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... USA INCHISA INAINTE DE DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

USA INCHISA INAINTE DE DIVORT

Buna seara!Sunt casatorit legitim de 2 ani +concubinaj 5 ani.Sotia mea detinea un teren in timpul concubinajului pe care am facut o casa in perioada concubinajului.eu lucrez in constructii si am facut toate finisajele interioare+inca o casa pe numele mamei ei in provincie.In momentul de fata eu locuiesc la casa din provinciesi sotia ma ameninta ca ma da afara cu politia.este posibil sa ma dea afara inainte de divort ?am martori ca tot timpul am avut servici ,am adus bani in casa si am facut toate finisajele la casa parter+1 din bucuresti si la casa din provincie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:53, 9 Septembrie 2011
poate,
puteti dovedi in instanta ca ati contribuit la constructia casei si sa cereti un drept de creanta,la partaj
sper ca in afara de martori aveti si facturile cu care a-ti platit materialele,din pacate da va poate da afara din casa din provincie deoarece este pe numele mamei ei,adica mama ei va poate da afara ca ea este proprietara,iar in cazul celalalt,terenul este al sotiei dinainte de casatorie,d-voastra puteti cere doar jumatate din ce a-ti facut in casa(finisaje etc)deoarece sunt facute in timpul casatoriei
Buna seara,
Stimate domn, nu va poate da afara din acel loc atata vreme cat el reprezinta domiciliul conjugal, si a fost declarat ca atare la semnarea actelor de casatorie...
pe toata perioada divortului aveti dreptul sa domiciliati in acel loc (atentie doar daca este domiciliu conjugal, daca acel loc nu este, atunci soacra poate cere politiei sa va evacueze...doar este proprietar :( )...
cat despre contributia dv. la bunurile comune ale familiei, trebuie sa retineti urmatorul aspect: orice bun care provine din-naintea casatoriei se considera bun propriu al acelei persoane, pe cad tot ce a fost achizitionat in timpul casatoriei se constituie bun comun-al ambilor soti...
Asta ca si regula de baza in materia dr. familiei, asemenea daca dv. puteti proba acele contributii, evident si mana de lucru este un aport neindoielnic (mai ales ca va pricepeti la asta) , in sporirea valorii imobilelor si al evaluarii acestora, inaintea si dupa desfacerea casatoriei...
E bine sa consultati un avocat, situatia dv. prezinta un grad mediu de dificultate, datorita starii de concubinaj pe care ati avut-o cu sotia timp de 5 ani..
O seara placuta
:)
domiciliul conjugal este in casa din bucuresti si eu nu mai am decat cartea de alegator deoarece buletinul m-i l-a ars ea.pot locui la casa din bucuresti pana la definitavarea divortului care nici nu a fost inaintat?Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
nelu1976, utilizator
da,daca locuiti in casa soacrei d-voastra,si daca aceasta este pe numele acesteia.

Alte discuții în legătură

Divort si problema custodiei nik_andra nik_andra Buna ziua! Sunt cetatean englez si sunt casatorit cu o romanca de 7 ani, in urma casatoriei avem 2 copii de 5 si 6 ani. In primul rand doresc sa divortez ... (vezi toată discuția)
Divort stancu_sergiu stancu_sergiu Am o nelamurire, sunt casatorita de 7 ani si vreau sa divortez dar problema e urmatoarea eu stau cu sotul in casa soacrei, adica sunt cu adresa din buletin pe ... (vezi toată discuția)
Divort fara citatie nelu1976 nelu1976 buna seara!la prima infatisare la un divort este o problema daca ma prezint fara avocat?mentionez ca am aflat ca procesul este in judetul calarasi noi avand ... (vezi toată discuția)