avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare indatoriri parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare indatoriri parinte

Buna ziua!
"Tatal meu" nu isi face datoria deloc! Eu si mama mea platim toate cheltuielile in casa, ne intretinem si chiar si pe el. El este angajat si castiga in jur de 1800 lei(el tinand secret salariul, ca sa nu ne poata ajuta). Ideea este ca avem foarte multe de platit, impozit, intretinere, mancare, curent, orice cheltuiala este suportata de noi. Abonamentele la autobus, la TV, la telefon etc. Pe langa asta, ne face probleme zilnic. In fiecare zi bea foarte mult alcool, strica chestii in casa, tranteste usile, ne injura, etc. Nu ne permitem un avocat ca sa bage mama mea divortul si as vrea sa stiu care ar fi solutia pentru a-l obliga sa dea cativa bani in casa? De exemplu eu ar trebui sa-mi fac acum ochelari deoarece am probleme cu vederea si nu ne permitem, deoarece mama mea din salariul ei trebuie sa faca absolut tot. As putea sa-l dau in judecata fara a fi nevoie de costuri? Intr-un proces civil nu am nevoie de avocat, nu i asa? Sau care ar fi rezolvarea? Va rog sa nu-mi spuneti sa vorbesc cu el, pentru ca face asta de 20 de ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:23, 14 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il puteti da in judecata singur, asa cum si mama poate divrta fara avocat.
Il puteti evacua, cere ordin de protectie. Depinde si ce dovezi aveti.
Eventual as putea lua un cod civil si sa extrag de acolo unele legi pe care sa le folosesc in instanta?
Dovezi... toata lumea din familie stie ce face, de 20 de ani. Vecinii stiu, cunostinte, etc. Se pot aduce martori ca dovada?
Dar de exemplu in cazul unui divort, nu prea am sanse de castig fara un avocat, nu?

Vreau sa precizez ca am 18 ani si sunt in clasa a 12-a.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
BSR1998, utilizator
La 18 ani si elev cereti in instanta pensie de intretinere, aratati locul lui de munca, faptul ca nu va intretine si ca invatati. Cereti 25% in procente. Adaugati un cont bancar in cerere, al dv., ca sa va fie virata acolo pensia.
La divort ce sa castigati? Mama trebuie sa dovedeasca faptul ca nu mai poate continua convietuirea din cauza agresivitatilor.
La ordin de protectie aveti nevoie de martori care sa stie ce se intampla. Cereti si evacuarea lui.
Aveti nevoie de ceva asistenta psihologica, la scoala gasiti un consilier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să divorțez, dar soțul mă amenință că mă distruge, mă lasă în strada și nu îmi da fata. nu știu ce să fac, nu vreau să mi se întâmple aceste lucruri Badea maria ramona Badea maria ramona Avem împreună o proprietate dar nu ne mai înțelegem el bea zilnic uneori peste măsură eu am decis sa mă despart de el ne mai suportând certurile și ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dus la un control psihologic o persoana fara acordul sau Aida@ Aida@ Tatal meu se trage dintr o familie de alcolisti foarte agresivi ( ca si exemplu fratele tatalui meu o alerga prin curte pe sotia acestuia cu toporul). Tata ... (vezi toată discuția)