avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare detectoare de gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare detectoare de gaze la bloc

Buna ziua,

Dorim sa montam detectoare de gaz wireless in toate apartamentele din blocul nostru cu o singura electrovalva pe coloana principala pe fiecare scara deoarece, conform ANRE, acestea sunt obligatorii: [ link extern ]

Intrebare: Cei care au centrala si au deja montate detectoare dar coloana comuna a blocului le trece prin apartament, sunt obligati sa-si monteze detector si pentru coloana comuna ?
Din cate inteleg din acea informare ANRE, se pare ca da.

Singurii care nu sunt obligati, sunt cei care au ferestre vechi cu profil din lem.
Cel mai recent răspuns: stanciu4444 , utilizator 17:36, 9 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Nu o sa puteti monta dvs., locatari, fizic aceste detectoare, ele se monteaza de firme specializate.
Luati legatura cu una, sau mai multe si o alegeti pe cea convenabila, si dumnealor, la fata locului, vor alege calea legala de a monta aceste aparate.
Suntem deja in negocieri cu 3 firme autorizate si analizam cea mai buna oferta.

Toti 3 ne-au zis ca si cei cu centrala trebuie sa-si mai puna un detector pentru coloana principala, insa cred ca-si urmaresc interesul sa vanda cat mai mult.
E cam absurd ca atunci cahd la un consumator e o problema si se opreste gazul de la detector, sa li se opreasca la toti. Nu credeti? Si daca ala nu e acasa sa inlature cauza? Ati intrebat in stanga si-n dreapta sa vedeti ca draciile acestea se activeaza si din alt pricini, nu numai din cea a scaparii accidentale de gaz?


george-neagu a scris:

E cam absurd ca atunci cahd la un consumator e o problema si se opreste gazul de la detector, sa li se opreasca la toti. Nu credeti? Si daca ala nu e acasa sa inlature cauza? Ati intrebat in stanga si-n dreapta sa vedeti ca draciile acestea se activeaza si din alt pricini, nu numai din cea a scaparii accidentale de gaz?

Alta modalitate de montare a electrovalvei de oprire gaz nu prea vad.
Teava intra in bloc la parter si se ramifica in 4 care pleaca in sus pe fiecare coloana de apartamente. Teava de gaz nu intra pe la fiecare usa in apartament, vine de la cel care locuieste la parter, in sus pana la ultimul etaj.
Am putea sa montam 4 electrovalve pe scara pentru fiecare coloana de apartamente dar asta inseamna costuri mai mari.
Aveti un singur contor de masura?
Cum v.am mai spus, doar personalul specializat vazand instalatia la fata locului va poate recomanda solutia corecta.
Nu aveti incredere in solutia oferita de cineva, cereti alta si alta pana optati pentru ceq mai buna varianta.
Si nu uitati, nu intotdeauna ieftin inseamana si bun.

Alte discuții în legătură

Detectoarele de gaze wireless virgiliuw@yahoo.com virgiliuw@yahoo.com Bună ziua, Detectoarele de gaze wireless sunt obligatorii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Detectoare de gaz Lcazacu Lcazacu Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)