avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 COD CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

COD CAEN

Ce probleme poate avea sau ce sanctiuni se pot aplicat daca se constata ca o firma presteaza activitati neconfome cu codul CAEN cu care este inregistrata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 12/1990
art.1
Următoarele fapte reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni:
a) efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege;
......

Contraventia prevazuta mai sus, savarsite de catre persoane juridice se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 20.000 lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului, de organele Direcţiei generale antifraudă fiscală, de organele controlului financiar şi de personalul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi Poliţiei de Frontieră Române.
Mulțumesc! Unde as putea depune o sesizare în acest sens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Primarie , la Direcţia Generala Antifraudă Fiscală, la Politie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie adaos comercial 7clau 7clau Va rog sa imi spuneti daca exista limita de adaos comercial si daca mai trebuie depusa declaratia cu adaos comercial la Finante. Mentionez ca firma ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Comercializare marfuri amanunt tatiana1 tatiana1 O unitate de vanzare cu amanuntul achizitioneaza de la o alta unitate de vanzare cu amanuntul: -diverse marfuri nealimentare si - preparate(pui ... (vezi toată discuția)