avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comercializare marfuri amanunt
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comercializare marfuri amanunt

O unitate de vanzare cu amanuntul achizitioneaza de la o alta unitate de vanzare cu amanuntul:
-diverse marfuri nealimentare si
- preparate(pui rotisor)
calculeaza adaos comercial si revinde marfa(neplatitor tva).
Stiam ca exista o prevedere intr-un act normativ care nu permite acest lucru,dar nu mai retin in care act normativ .A fost abrogat sau este in vigoare?
Cel mai recent răspuns: tatiana1 , utilizator 15:59, 13 Ianuarie 2010
Nu exista o astfel de prevedere legala la care faceti dvs referire! Totul este ca societatea care cumpara si revinde sa aiba codurile CAEN corespunzatoare activitatilor efectuate!B-)
Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata 2009
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
g) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare;
Art. 2
(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) - k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
f) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), in cazul in care au fost savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 6.000 lei la 20.000 lei.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre functionarii din aparatul de specialitate al primarului, organele Garzii Financiare, organele controlului financiar si de personalul Politiei Romane, Jandarmeriei Romane si Politiei de Frontiera Romane.
O lege stupida, dar care este in vigoare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu factura oprea_rodica68 oprea_rodica68 am achizitionat marfa ptr un depozit en-gros de la penny market iar pe factura mi-au pus stampila \"nu se recomercializeaza\",pot avea probleme cu garda sau cu ... (vezi toată discuția)
Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu amanntul animis animis Buna ziua. Am avut astazi control de la Politia Comunitara la magazin cu amanuntul (un butic mic). Mai nou comunitarii au atributii si in a controla actele ... (vezi toată discuția)