Buna ziua.
Am avut astazi control de la Politia Comunitara la magazin cu amanuntul (un butic mic). Mai nou comunitarii au atributii si in a controla actele firmei se pare. Printre alte intrebari care mi-au fost puse am fost intrebat si daca cumpar marfa e la alte magazine cu amanuntul deoarece ei zic ca este interzis ca eu vanzator cu amanuntul sa cumpar marfa si sa o revand de la alt magazin cu amanuntul. Mentionez caam specificat ca am factura de la respectivul magazin dar cica este interzis. Va rog daca imi puteti spune daca au dreptate si eventual baza legala. Multumesc.
Legea 12/1990 - privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
Art. 1. - Constituie activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională sau penală, după caz, faţă de cei care le-au săvârşit, următoarele fapte:
g) cumpărarea de mărfuri sau produse în scop de revânzare, de la unităţile de desfacere cu amănuntul, de alimentaţie publică, cantine, unităţi de turism şi alte unităţi similare;
Art. 2. - (1) Constituie contravenţii faptele prevăzute la art. 1 lit. a) - k) şi se sancţionează după cum urmează:
c) faptele prevăzute la lit. a), b), e), g), i), j) şi k), cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii sau cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei;
Multumesc pt raspuns.
Daca cumpar de ex. de la magazine gen Kaufland sau Real e aceeasi situatie. Adica nu am voie sa cumpar si sa revand deoarece Real vinde cu amanuntul?
pe facturile de la Real si Kaufland se scrie "marfurile nu se comecializeaza".
am facturi pe societate si de la Billa si Kaufland (pe care fac mentiune ).
Vanzarea en detail
gabitabac
Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am ... (vezi toată discuția)